logo

10 любопитни неща за жените в Турция

10 любопитни неща за жените в Турция

Гостоприемството е основна черта на характера

Турция е интересна страна. Порядките ѝ – още повече. А от жените в Турция определено има какво да се научи.

Едва ли има човек в България, който да не е посетил Турция. Днешната статия е посветена на жените от тази интересна страна.

Уморени сте от монотонност или от бъркотията в главата ви и около вас? Опитайте се да промените вашата рутина с навиците, които имат турските жени.


Техният начин на живот и бит е нещо, което незаслужено е останало някак встрани. 

Ако посетите дом в Турция, първото нещо, което ще забележите, е вниманието, обърнато на интериора. Най-вече турските жени обичат стайни растения и различни аксесоари. В дома им винаги цари приятен аромат. Те използват ароматизатори или приготвят вкусни ястия, добавяйки към тях различни уханни подправки.

Гостоприемството е основна черта на характера. „Чувствай се като у дома си“ - това ще е първото нещо, което ще чуете от домакинята в Турция. Те могат не само да пресъздадат атмосфера на комфорт чрез декорации, но също така са готови почти винаги да приемат гости, бързо подреждайки масата в кухнята или хола. Било то заради празнично събитие или ей така, без повод.

"Тайният Санторини" - едно от последните запазени кътчета в Гърция

Може би имате поне един килим в апартамента си? Ако не, тогава имате късмет! Туркините ги обожават, но подобна любов им коства редовно чистене, защото в килимите се натрупва много мръсотия. Ето защо жените всяка седмица ги почистват с прахосмукачка, а ежемесечно и със специални химикали, като ги сушат навън, на предназначено за това място.

За мнозина изобщо не е тайна колко полезна може да бъде содата бикарбонат в ежедневието. Но замисляли ли сте се на какво е способна пастата за зъби, особено ако прибавите сода към нея? Турските жени знаят как да я използват като средство против запотяване на огледала и за полирането им. Също така, пастата ще помогне за възстановяване на оригиналния вид на металните части в банята и кухнята, които отдавна не изглеждат като нови.

Туркини с призив към мъжете си: Не се бъркайте в начина ни на обличане

Сезонни вещи и други боклуци, съхранявани на балкона, могат да докарат нервен срив на турските жени, които са свикнали да релаксират на открито в дома си. Предпочитат балкон за игри на децата, отколкото за ненужни вещи, които отдавна е трябвало да бъдат изхвърлени. В края на краищата, и терасата е важно пространство в дома, както и останалите стаи.

Всеки път, отваряйки нов пакет със зърнени храни (като ориз и жито), жената от Турция, която уважава себе си и семейството си, поставя дафинов лист в него. Тази подправка е в състояние да изплаши насекомите, без да предава миризмата си на бъдещото ястие

Общото почистване е истинско главоболие за тези, които не са свикнали да подреждат нещата у дома всеки ден. За разлика от тях турски жени предпочитат редовно да извършват прости действия за поддържане на чистотата, отколкото да натрупват мръсотия и да се борят с огромната бъркотия наведнъж. Особено когато има с кого да споделят задълженията си.

Венеция потъва и други неверни митове за Италия

Не може да чистите и да готвите през цялото време, нали? Това не е добра идея… По същия начин мислят и туркините, които често угаждат на себе си и на приятелките си, посещавайки обществените бани. Това са хамами, които приличат повече на истински дворци. Вътре те са оборудвани като модерен SPA-салон, така че всяка жена да може да си почине добре.

Турските жени предпочитат да ходят на пазара, отколкото да посещават големи магазини. Нищо чудно, че в Турция има толкова много от тях. Всеки ще намери там изобилие от пресни плодове и ароматни подправки. Включително и туркините, които няма да си тръгнат, без да се пазарят с любимите си продавачи.

За да не прекарват много време около печката всеки ден, турските жени замразяват всичко, което е възможно. Тези храни включват риба, зеленчуци, месо и… супи! Сваряват заготовката за ястието и след това го слагат във фризера. Оттам по всяко време могат да си вземат каквото им е нужно и да сготвят каквото е необходимо.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

joro150

joro150 17.06.2023 6:02

И аз имам добри от туркините в България. Те са много положителни

един

един 17.06.2023 7:17

докато не проумеят, че са най-обикновени прислужници, дето някой трябва да храни, защото от едната кълка на другата - това е положението......

Хаха

Хаха 17.06.2023 15:04

Нормално е цял ден да се мотаят в кухнята и да лъскат мебелите в хола. Не работят друго, а пък като се върне турчина, дето ги храни, очаква жена му да го чака с чехлите и готовата вечеря. Ако не, знаете какво се казва в свещената им книга за непокорната жена.