logo

5 предимства на пътуването извън сезона

5 предимства на пътуването извън сезона

Оказва се, че има много плюсове в това

Туристи разкриха първите пет причини, поради които извън сезона е най-доброто време за пътуване, особено по време на пандемия. 

Момиче измисли нов хитър трик за пренасяне на безплатен багаж в самолета ВИДЕО

Първото предимство са по-ниските цени в сравнение с пиковия сезон – цената на самолетните билети в относително непопулярни периоди за туристически пътувания е средно с 23 процента по-ниска.

Второто предимство на пътуването извън сезона е ниската конкуренция за услуги за резервации. Така туристите могат лесно и бързо да намерят маса в ресторант, да наемат стая в хотел, който харесват, да изберат удобни места в самолет или да получат билети за концерт..

„Планирайте пътуване извън сезона и ще се състезавате с по-малко хора за най-доброто си изживяване“, съветват експертите.

Повечето заведения работят и през извън сезона. Например, кафенетата в ски курортите през зимата може да бъдат затворени през лятото, но като цяло средният поток от туристи позволява по-голямата част от инфраструктурата на всеки регион да продължи да функционира.

Туристи останаха затворени заради най-силния снеговалеж от 25 г. насам и станаха онлайн звезди ВИДЕО

Отбелязва се, че извън сезона времето в много курорти е умерено: няма пек или бури с обилни валежи, които често се появяват в регионите през ниския сезон.

Освен това пътниците са по-склонни да посещават уникални събития без тълпи - фестивали на храната, местната култура и музика.

По-рано през октомври 2021 г. запален британски турист разкри ефективни начини за спестяване на пари по време на почивка. Например той каза, че понякога не само билетите, закупени предварително, могат да бъдат евтини, но и тези, които са закупени непосредствено преди заминаването.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай