8 от 9 тоалетни в самолет се счупиха - какво направи пилотът

8 от 9 тоалетни в самолет се счупиха - какво направи пилотът

На полет KL601 не му било писано да кацне в слънчева Калифорния в планираното време

Boeing 787-10 Dreamliner на холандската авиокомпания KLM се върна на летище Схипхол заради проблеми с тоалетните. Самолетът, изпълняващ полет на дълги разстояния до Лос Анджелис, вече летял над Гренландия, когато пилотите решили да обърнат. Инцидентът предизвика забавяне от повече от девет часа.

Боингът излетял от холандската столица в 10:19 ч. в понеделник, 12 февруари, и бързо се изкачил на 9,7 километра над Северно море. Движейки се със скорост от 950 километра в час, самолетът наближавал Шотландия, когато пилотите направили първото си отклонение в небето.

Митове или факти - какво не знаем за летенето със самолет

По-късно стана известно, че те щели да се върнат на летището за излитане, но размислили и продължили полета. Но на полет KL601 не му било писано да кацне в слънчева Калифорния в планираното време.

Второто решение да се обърне било взето над южния край на Гренландия. В 16:59 самолетът се върнал на летището в Амстердам, след като прекарал шест и половина безполезни часа в небето. По време на кацането в Схипхол само една тоалетна от девет работела на борда, а имало повече от двеста пътници, съобщава Simpleflying.com.

Най-често баните в самолетите се развалят, защото някой е хвърлил боклук там. Понякога това се случва, защото пътникът е повърнал. Възможно е също резервоарът за отпадъци да е бил препълнен или сензорът, който показва колко е пълен контейнерът, да е счупен.

Подробности за инцидента с полет KL601 не се съобщават. Известно е обаче, че самолетът бързо е приведен в ред: първо Боингът бил изведен от експлоатация, но във вторник отлетял за Хюстън и след това се върнал, както било планирано.

Стюардеса разкри как да се наспиваме в самолета

Що се отнася до пътниците, които искали да стигнат от зимна Европа до Калифорния, авиокомпанията бързо намерила друг самолет, подходящ за трансатлантически маршрути. Той излетял от пистата в 19:23 ч. и пристигнал в LAX 10 часа и половина по-късно.

Вероятно няма сериозно пострадали от това любопитно забавяне. Каквото и да се каже, командирът на самолета е взел правилното решение, в противен случай някои пътници можеха да се окажат в наистина безнадеждна ситуация.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай