logo

Ако ви се случи беда в Тайланд, ето какво трябва да направите

Ако ви се случи беда в Тайланд, ето какво трябва да направите

За местната полиция чужденецът винаги е априори виновен

Седях с малкия си син в Патая, а тайландка пред него го заговори и се усмихна. Нейният съучастник по това време извади кесия от чантата ми. Забелязахме навреме. На което тя спокойно върна чантата и каза: "О, добре  съжалявам," разказват в чат българи, посетили азиатската страна.

Седяхме с момиче в кафе на улицата на открито. Мотоциклетист  мина зад нея, грабна чантата й. Разбира се, в чантата бяха всички пари, карти, ключове и документи.

Гигантска "капка" вода се нагрява в океана: Учени не могат да обяснят мистерията

Веднъж брат ми и аз наехме мотоциклет на най-популярното място на Beach Road. След 2 седмици той беше откраднат от моята квартира, като разрязаха веригата за паркиране. Това е доказана схема за обир на туристи от всички националности.

С моя съпруг отидохме в полицията. Спомнихме си дрехите, мотора и маршрута. В полицейския участък не ни попитаха за всички тези подробности. Взеха телефонния ни номер и казаха - ще ви се обадим, когато го намерим.

В новогодишната нощ, веднага след поздрав към мъж, който върви ръка за ръка със съпругата си, травестит започнал да го прегръка. Всички наоколо започнали да се смеят и чак вкъщи мъжът не открил масивната златна верижка на врата си.

Баба отишла на плажа рано сутринта, сложила чантата си на пясъка, взела телефона да направи снимка. Докато снимала - откраднали чантата й и избягали на мотор.

Какво да направим

Носете само копие от паспорта си, винаги бъдете сигурни, че имате застраховка, никога не давайте оригиналния паспорт на никого, дори в болница;

Никога не се карайте с тайландци, дори ако честта на вашата дама да е наранена.

Не оставяйте чантите без надзор никъде, не ги носете на рамото си отстрани на пътя.

Ако сте наели превозно средство, използвайте видеорегистратор, в противен случай винаги ще бъдете виновни.

Те дори могат да откраднат пари от хотелската стая, от сейфа на рецепцията, така че ги бройте.

Стюардеса разкри кои две напитки е по-добре да избягвате в самолета

Ако загубите паспорта и други ценности, трябва да подадете сигнал в полицейското управление, да получите полицейски протокол, удостоверение за връщане в България от консулството в Банкок.

Ако подозирате кражба в хотела, при инциденти, по време на улични нападения - не забравяйте за камерите за наблюдение, те могат да помогнат на полицията да възстанови справедливостта.

Телефонният номер на туристическата полиция е един за цял Тайланд 1155.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай