logo

Бракът с японка - мечта или кошмар?

Бракът с японка - мечта или кошмар?

Забравете да си оставяте чорапите на пода и се подгответе сам да издържате семейството

Образът на японката отдавна е обрасъл с различни митове. В представите на чужденците японските жени са напълно противоположни на западните момичета. Те са меки и кротки, много нежни и грижовни, готови да се отдадат напълно и да разчитат на мъжа си във всичко.

Разбира се, за някои чужденци, точно такъв ярък и женствен образ предизвиква симпатия и желание за изграждане на сериозна връзка с японка, но наистина ли е така?

Студено-горещо

Всички обичат Египет, но знаете ли какво трябва да носите там? Безценни съвети на няколко български туристи


Ако за японските мъже някои проявления на чувствата на половинката им изглеждат съвсем познати и разбираеми от само себе си, то за чуждестранния съпруг нещата не са толкова прости.

Колко пъти сме чували истории за съпрузите, които не получават ласки и чувственост от съпругите си. Да кажем, японските жени са внимателни и грижовни, да, но в изразяването на любовта са прикрити и мълчаливи. Много момичета предпочитат да изразяват чувствата си с полунамеци и не казват всекидневно „обичам те“.

Така се проявява манталитетът на японците - спазването на чуждото лично пространство и цененето на свободата на партньора им, което чужденците най-често бъркат със студенина.

Но щом става въпрос за момичешки идоли, било то популярен актьор или музикална група, японката се трансформира пред очите ни. Бурни емоции, смях, сълзи и декларации за любов. Ясно е, че мъжете това не го разбират.

 

Перфекционизъм във всичко


Това е още една особеност на японците. Особено на японките. В Страната на изгряващото слънце рядко е възможно да се срещне момиче, което не се грижи за себе си и за външния си вид.

Защо Черепишкият манастир е най-красивото място на земята

Чистотата и подредеността са основният бич на Япония, който се простира и в семейния живот. Къщата трябва да е чиста и да мирише добре, така че никаква мръсна тоалетна с повдигнати седалки и чорапи, пръснати по пода.

Конфликтите в рамките на такива международни бракове също се пораждат от изискването на японската жена да се грижите за себе си. да си вземате душ няколко пъти седмично и да сложите втори път едно и съща риза - няма как това да стане. Чужденците са принудени да се грижат за себе си както на работното място, така и вкъщи, за да не миришат необичайно на японската си съпруга (потта на японците изобщо няма миризма).

Същото важи и за обувките, с които не можете да влизате вътре в къщата. Необходими са чехли за къщата, както и други за тоалетната. Европейците се примиряваме по-лесно с това, но например на американците им е много трудно.

Кой е господар вкъщи?

Топ атракциите на Берлин – Райхстагът е само началото


За много чужденци отношенията в японското семейство може да изглеждат странни и всичко това е, защото в брака жената става основен фактор.

Дори и сега мъжете, както преди много години, дават всичките си пари на съпругата си, а японката, която управлява финансите в семейството, планира разходите за месеца и решава какво да купува в къщата, а мъжът не разбира всичко това. Неговото задължение е да се грижи и да подкрепя семейството.

Японските жени са доста стиснати по природа, така че те обикновено не включват безразсъдни разходи, партита и ненужни дрънкулки в списъка си.

Кариера и семейство


Ситуацията в модерното японско общество непрекъснато се променя. Само преди няколко десетилетия жените са нямали особено желание да градят успешна кариера, както се забелязва днес.

Жените в Япония, както и мъжете, са работохолици, но това се оказва, че вече се намесва и започва да пречи в брака.

Японската жена, която се е омъжила, е изправена пред избор: да остане на работа и да стои в офиса до късно през нощта или да роди дете. Освен това рядко е възможно да се съчетаят семейството и кариерата.

Факт е, че в Япония не са популярни детегледачките и прислужниците. Ето защо, една млада майка винаги трябва да се оправя сама. Това често води до факта, че жената се отказва да работи (поне временно) и се посвещава на отглеждането на детето, а всички усилия по издръжката на семейството падат на раменете на мъжа.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!