logo

Дискусия в мрежата: Защо границите на Хърватия изглеждат толкова шантаво?

Дискусия в мрежата: Защо границите на Хърватия изглеждат толкова шантаво?

Страната е създадена без определена логика, а следствие от разпада на Югославия

Потребител на "Quore" беше заинтригуван от Хърватия, затова той поиска обяснение на адреса на тази платформа и попита: "Защо Хърватия изглежда толкова шантава?"

Той получи седем отговора, включително от потребители от Хърватия, но и от чужденци, които се опитаха да обяснят защо границите на Хърватия са такива, каквито са. Урок по история не липсваше.

Жените в Африка ядат камъни, някои се пристрастяват като към наркотици

"Днешната форма на Хърватия всъщност е следствие от историята на целия регион", обяснява един хърватски потребител и разказва за събитията, които са се случили в тези области от Османската империя до днес.

Друг потребител, Джак Робинсън, който се представя като човек, който е пътувал из цяла Хърватия и обяснява, че учи хърватски - добавя, че формата на Хърватия напомня на дракон или прилеп. "Един приятел от Хърватия ми каза за това", казва Джак.

Градът зад стената, където 50 000 живеели на 126/213 кв. м

Крис Спенсър отговаря, че границите на Хърватия са следствие от "комунистическата реорганизация на Югославия".

„Това разделение беше основно етническо, но с няколко изключени малцинствени области, така че във всяка част ще бъде трудно да се създаде идентичност, въз основа на която да се търси независимост. Когато най-накрая Югославия се разпадна, това предизвика много конфликти - в Хърватия имаше твърде много сърби и твърде много хървати в Босна и Херцеговина,"пише Спенсър.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай