logo

Добре дошли в бъдещето, много скоро това ще е факт

Добре дошли в бъдещето, много скоро това ще е факт

Градове, които са построени насред нищото - 5 милиона души ще живеят различно от останалите

Важно е да покажете, че планетата Земя означава нещо за вас. В случая с Неом и Телос всичко се върти около устойчивостта - проектите показват сгради, покрити с дървета, паркове и много природа.

Технологиите също са в центъра на плановете, а Телос може да се похвали с автономни превозни средства.

През последните години сме свидетели, че много градове по света открито се надпреварват да построят по-голям небостъргач, да имат по-луксозни пътища и т.н.

Създадени ли са градовете насред нищото и защо е така?

Според timeout.com последният пример за такъв град се появява в пустинята в Саудитска Арабия. Точно тук, в средата на нищото, ще бъдат построени огромни небостъргачи. Ще стане реалност и там наистина ще се появи град.

Не е за вярване: Защо стюардесите ни оглеждат от глава до пети при влизането ни в самолета ВИДЕО

Очевидно по този начин Саудитска Арабия иска да покаже на света, че е модерна и технологично напреднала страна.

Градът ще се казва Неом (в превод "ново бъдеще"), районът ще бъде огромен, проектиран е да няма автомобили и градът да се захранва от слънчева и вятърна енергия.

Част от града дори ще плава по Червено море, за да помогне за поддържането на кораловите рифове, а първата част от Наом се планира да бъде завършена до 2025 г.

И очевидно това няма да е единственият град, който изниква „от нищото”. Още един чисто нов мегаград изниква в Съединените щати. Датската архитектурна фирма BIG и милиардерът Марк Лор работят в американското селище Телос.

Смята се, че този град, чието точно местоположение трябва да бъде потвърдено, ще приюти 5 милиона души до 2060 г.

И така, какво ще кажете за всички тези градски планове? Защо да се притесняват, когато могат да продължат да разширяват вече населените си райони?

Масово сбиване на пътници в самолет попадна на ВИДЕО

Е, за начало това е чудесен начин за изграждане на марка, а маркетингът отдавна е важна част от живота ни. Важно е да покажем, че планетата Земя означава нещо за вас.

В случая с Неом и Телос всичко се върти около устойчивостта.

Един "умен град", който вече съществува, е Сонгдо в Южна Корея. Той беше завършен миналата година и има всякакви практически функции, като пневматични тръби, които изсмукват битови отпадъци под земята, осветление и термостати, които се управляват от приложения и сензори в реално време и които следят трафика.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай