logo

Дръзка кражба от турист в Испания за много пари - ето грешката му

Дръзка кражба от турист в Испания за много пари - ето грешката му

„Обърнах се надясно, за да се насладя на град Ибиса, извадих си телефона за бързи снимки на корабите", признава пътешественикът

Турист разкри коя е най-голямата грешка, която е допуснал, след като беше ограбен в Испания. Отнета му била чантата, в която имало лични вещи за над 30 000 долара.

Патрик Билър бил на почивка в Ибиса и, докато чакал ферибота, се спрял в едно кафене. „Докато чаках да се кача на ферибота, седнах в кафене навън за едно кафе с куфара си и чантата за камерата до мен“, написа той в “Architectural Photography Almanac”.

Кои са вещите, които може да си вземете на тръгване от хотела, без да ви обвинят в кражба

„Обърнах се надясно, за да се насладя на град Ибиса, извадих си телефона за бързи снимки на корабите и, когато се обърнах, чантата с камерата беше изчезнала. Трябваха ми няколко минути, за да осъзная какво се беше случило, след което бързо станах и попитах всички наоколо дали са видели някой да взема чантата ми.

Явно никой нямаше желание да ми помогне, но един човек каза, че преди секунди имало човек, който седял до мен с питие, а сега го нямало. Той каза, че крадецът отрязал презрамките и взел чантата с камерата, в която имаше оборудване за 30 000 долара, включително фотографска техника, слушалки, паспорт и 500 евро в брой“, разказва потърпевшият турист.

Въпреки че блокирал кредитните и дебитните си карти, те вече били използвани в такси след кражбата.

На всичкото отгоре той разбрал, че застраховката му не покрива това. „Научих, че моята полица покрива само взлом в хотел/мотел и до 2500 долара. Това беше тотален шок. Обадих им се и те потвърдиха, че такъв тип кражби не се покриват“, възмущава се Патрик.

Той добавя, че полицията „много му съчувствала“, когато съобщил за откраднатите вещи, а паспортът му се появил като по чудо, след като друг британски турист го намерил в кола под наем на 45 минути от мястото на инцидента.

Това не се вижда всеки ден – мъж открадна пътнически самолет от голямо летище ВИДЕО

Патри, обаче, изтъква, че „най-важният урок“, който е научил, е винаги да проверява колко и какво точно се покрива от туристическата застраховка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

нсп

нсп 14.09.2022 12:45

Момчето имало в куфара парцалки от световните дизайнери,а може и бижута за подаръци...или курвите са го оправили.

Видовден

Видовден 15.09.2022 18:30

До там са я докарали испанските м*нгали.