logo

Ето защо не трябва да мърсувате на круиз

Ето защо не трябва да мърсувате на круиз

И там действа определен етикет, към който туристите трябва да се придържат

Пътешествията на круизни кораби за някои са много освобождаващи – в открито море, далеч от дома. Но дори там има неща, които може, и такива, които не може да се правят. А каютите не са толкова усамотени, колкото си мислите.

На крузините кораби хората често се разпускат и се наслаждават с пълна сила на почивката си. Въпреки това и там действа определен етикет, към който туристите трябва да се придържат. Вашата каюта може да е вашето лично пространство по време на пътуването, но и там трябва да сте внимателни за поведението си.

Експертите от специализирания сайт “Cruise Critic” съставиха списък с неща, които не бива да си позволявате в каютата на круизен кораб.

Пътници преживяха нещо ужасно на круизен кораб: „Мислех, че всички ще умрем“ (ВИДЕО)

Силно препоръчително е да сте внимателни колко шум вдигате с нещата, които правите в стаята си. „Всеизвестно е, че стените на каютите са много тънки и звукът преминава през тях доста лесно, особено през междинни врати и коридори“, посочват експертите.

Съседите могат да ви чуят, а вие едва ли бихте искали това. Но дори да нямате против да ви слушат, вдигането на шум се счита за нарушаване на етикета.

Освен това трябва да сте наясно и с нещо друго – балкона. Ако имате такъв, много е вероятно пътниците и персоналът да могат да виждат вътре в каютата. Златното правило е, че ако вие ги виждате, значи и те ви виждат.

„Много пътници на круизни кораби изживяват най-големия шок в живота си, когато излязат от банята чисто голи и осъзнаят, че гледат право в очите чистач, работник на пристанище или друг пътешественик (особено на речни круизи, където лодките спират една до друга“, напомнят експертите.

Стюардеса разказа кои неща в салона никога не трябва да докосвате

Също така никога не трябва да оставяте вратата на балкона отворена, независимо колко сте облечени. Топлият въздух, влизаш в кораба отвън, кара климатиците на кораба да работят повече и да хабят повече енергия. Отворената врата е твърде вероятно да задейства и алармата за дима. А може и да възникне течение, което да разхвърля всички вещи в каютата ви.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай