В Сеул съпругът ми и аз попаднахме в много неловка ситуация в местен ресторант. Приятели, които често пътуват до Корея, ни посъветваха, ако искаме да опитаме много различни ястия от националната кухня наведнъж, да намерим ресторант с бюфет формат.
Както се оказа, корейците доста практикуват това и не за закуска, а за обяд и вечеря, пише руска блогърка.
Тъй като на масите често има топла печка, на която можете да приготвяте собствена храна, бюфетът в тези ресторанти предлага и основно полуфабрикати, които сами приготвяте. Гарнитурите и десертите вече са готови.
Жени се млатиха в самолет, причината е безумна
Намерихме място, където беше обявен прием за два часа на човек, нещо около 800 рубли, или 17 лева. Напитките не бяха включени в цената, освен водата.
Приехме, очаквайки, че за два часа има всичко, което искаме, само за 1600 рубли. Това не са много пари за Сеул, особено след като в менюто имаше много различни видове месо, гарнитури и плодове.
Такъв шанс да изпитате всички нюанси на корейската кухня на едно място!
Като цяло набрахме най-необичайните, според нас, ястия на първо виждане и започнахме да ги опитваме.
Оказа се, че голяма част от това, което местните най-често поръчваха, не беше много вкусно за човек, свикнал с европейската храна. Например картофите в привидно доматен сос се оказаха картофи в мед. Юфката също беше сладка. Салатите също имаха странен вкус. Като цяло в крайна сметка ядохме предимно месо и то само това, което идентифицирахме с помощта на онлайн преводач.
Минаха двата часа, определени за хранене, и отидохме да платим. Каква беше нашата изненада, когато получихме три пъти по-голяма фактура за всичко. Оказва се, че ако оставите полуизядената храна в чинията си, плащате тройно повече от цената на вечерята.
Дървените църкви, строени за един ден за борба с епидемиите
Оказва се, че на стената има предупреждение, но само на корейски, защото мястото не е туристическа дестинация.
По този начин корейците се борят с неразумната консумация, така че да не се налага да изхвърлят храна, те са въвели такава глоба. Това трябвало да мотивира хората да приемат храната съзнателно и разумно да преценят силите си.
В нашите чинии освен корите от портокали имаше и доста полуядени сладки картофи, юфка и някакви закуски. Трябваше да платим.