logo

Какво обикновено забравяме в хотела и как да си го върнем?

Какво обикновено забравяме в хотела и как да си го върнем?

Загубата на документи, ключове или техника определено е тежка за понасяне

Понякога по време на отпуск човек не трябва да се отпуска прекалено. Дори и, след като си е тръгнал от хотела и всичко сякаш е минало идеално. 

Защото често в бързината си туристи забравят важни вещи в хотела и това помрачава цялото усещане от пътуването. 

И така, ако сте сред онези разсеяни хора, които след почивката осъзнаят, че са оставили нещо важно в хотела, не е необходимо да се отдавате на паника, защото има няколко начина да си върнете вещите обратно.

Експертите знаят: Безплатни съвети за безпроблемна лятна ваканция

Най-често хората си забравят зарядни устройства, козметика, книги или сувенири. И ако това може да бъде преживяно, то загубата на документи, ключове или техника определено е тежка за понасяне. 

Ако клиентът на хотела си е забравил нещо подобно, в повечето случаи администрацията взима неговата страна и се старае максимално да съдейства.

Възможно е понякога все пак да бъде проведено вътрешно разследване, ако е загубена особено ценна вещ и дори да бъдат прегледани записите от камерите за наблюдение, за да се изясни къде точно е станала загубата. 

Защо не трябва в хотелите да си оправяте леглото и да оставяте включен телевизора

Но дори и да установите загубата едва след пристигането си у дома, не се отчайвайте.

Свържете се с администрацията и изпратете адреса си, по закон на повечето места са длъжни да ви изпратят вещите, разбира се - за ваша сметка. 

Някои хотели дори сключват специална застраховка за загубени вещи. Така срещу 20-30 евро ще имате гаранция, че ще възстановите сумата за изчезналото, дори и въпросната вещ да е безвъзвратно изгубена. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай