logo

Какво у европейските туристи ужасно дразни японците

Какво у европейските туристи ужасно дразни японците

Япония е колоритна страна в която всеки турист може да намери нещо интересно за себе си. Но не всички туристи са запознати с местните норми за поведение, което предизвиква гняв сред японците. Местните делят туристите на няколко групи - туристи от Азия (Китай, Южна Корея и др.), туристи от Европа и бившите съветски републики и третата група - туристи от САЩ.

Трябва да отбележим, че японците не правят разлика между различните европейски и американски туристи, също както на средностатистическия европеец му е трудно да различи японец от кореец. Но все пак да кажем какво не харесват японците:

Жестоки, но прекрасни! Кои са момичетата "сукебан" и защо цяла Япония е изпадала в ужас от тях (СНИМКИ)


1. Нахални и закачащи японските жени туристи

Някои пътешественици се опитват да се запознават с всяка изпречила им се на пътя японка и откровено и досаждат. Особено страдат жените, носещи традиционни носии. Такова поведение не се харесва на японските мъже, който са готови с юмруци да защитят дамите от досадните ухажори. Това, че японците не се бият, е мит, просто са по-спокойни.


2. Непознаване на японския етикет на поведение

Слушането на силна музика, особено на обществени места, не се одобрява от японците. Дори да сте със слушалки, слушането на силна музика противоречи на японските норми на поведение.


3. Докосване на дърветата сакура

Японската вишна сакура е свещена за японците. Много туристи, вместо да се снимат до дървото, се катерят по него или чупят клончета за спомен. Това не само не се одобрява, но може да ви донесе и солена глоба.


4. Вандализмът и пиянството

Някои туристи (особено англичаните) устройват големи пиянски купони, които често завършват с бой с местните жители. Други чужденци считат за свое задължение да оставят надпис от типа на „тук беше...“.

Вкусната карта: Страните с най-добрата храна в света


5. Надменното отношение

Има случаи, когато някои от туристите се държат като царе. Някои богати пътешественици, отишли в Япония, за да им завидят приятелите, се държат като господари, а отношението им към местните е като към прислуга. Това, естествено, също не се одобрява от японците.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай