logo

Къде в Русия се намира"каменната гора"

Къде в Русия се намира"каменната гора"

Ленските стълбове са обект на ЮНЕСКО

Природата на Русия е богата на необичайни пейзажи. Например в Якутия можете да намерите истинска "каменна гора". Ето какво е това място и къде се намира.


"Каменната гора" се намира на десния бряг на река Лена в Република Саха. Нарича се Lena Ленските стълбове. Това са скални образувания, височината на които достига 220 метра. Дължината на скалите е около 40 километра.

Световноизвестни музеи направиха нещо невероятно за всички приковани вкъщи заради коронавируса

Те станаха особено популярни наскоро, слред като в Мрежата ги сравниха с Вала от "Игпра на тронове".


Те започват да се образуват по протежение на реката преди около 550 милиона години. Археолозите са открили пещерни рисунки и древни оръдия на труда на територията на националния парк. Освен това там са намерени останките на мамут, бизон и носорог.

Един от най-красивите плажове в Мароко, за който туристите не знаят

Местните жители имат легенда за появата на скалите. Според якутите някога е тук е живял дракон. Той искал да се ожени за любата на млад мъж. В двубой младежът победил змея, но той успял да си отмъсти и омагьосал влюбените. Двойката се превърнала в скали. Оттогава стълбовете на Лена се считат за символ на любов и смелост.


През 2012 г. Ленските стълбове бяха включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Освен това в едноименния национален парк има и други защитени природни обекти. Сред тях са пясъчните дюни на Тукуланс, Буотам и Синските стълбове.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай