logo

Лекарите посочиха задължителните неща в куфара ни по време на път

Лекарите посочиха задължителните неща в куфара ни по време на път

Никога не можете да предвидите кога ще се появи главоболие, мигрена или някакво леко нараняване

Британски лекари посъветваха какво е редно винаги да носим със себе си, когато пътуваме. 

Медиците посочиха най-необходимите неща в един туристически куфар. 

Турист посети Египет с малко пари и призна: Пълен боклук

Според невроофталмолога Брадли Кац, той винаги взема със себе си възглавница за врата, когато пътува, тъй като това помага да се предотврати евентуална болка в главата и шията, а също така ви позволява да „винаги изглеждате свежи след сън“.

Лекуващите също съветват да вземате болкоуспокояващи със себе си на път. „Никога не можете да предвидите кога ще се появи главоболие, мигрена или някакво леко нараняване. А намирането на конвенционални лекарства без рецепта, особено когато пътувате в чужбина, може да бъде по-трудно, отколкото изглежда“, каза хирургът Жаклин Томсич.

Опитни туристи разкриха истината за магазините в 5-звездните хотели

Освен това педиатърът Ашли Лий каза, че винаги носи със себе си чифт компресионни чорапи, когато пътува. „Това помага да се предотврати всяко подуване на краката, което може да възникне по време на дълги часове на бездействие при пътуване и с малко място за краката като например в самолет“, обясни тя.

От необходимите неща във влаковете експертите откроиха още маска за сън, пресни плодове за лека закуска, бутилка вода и четка за зъби с паста.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай