logo

Мистичният кръгъл остров Хай Бразил със светещи хора и черни зайци ВИДЕО

Мистичният кръгъл остров Хай Бразил със светещи хора и черни зайци ВИДЕО

Днешните теоретици за древни извънземни вярват, че този остров всъщност е летящ кораб, който каца и изчезва отново

Хай Бразил е мистериозен остров, който за първи път е начертан на карта през 1325 г. Въпреки че всички знаят къде "се намира", се твърди, че може да се види само веднъж на седем години. Картографите го премахнаха от картата през 19 век, но дали това не е било прибързано?


Историите за този остров в Северния Атлантик, който е на 320 километра от Ирландия, се разпространяват в Европа от векове. Те разказват за митично място на изгубена цивилизация и рай. Има кръгла форма и е разделен наполовина от река или канал. Наречен е на келтската дума Breasal и означава "върховен крал".

Мистериозният остров, който ту се появява, ту изчезва на Google Maps

Дали това е остров, който се издига и потъва, или кораб, който каца и излита?

Днешните теоретици за древни извънземни вярват, че този остров всъщност е летящ кораб, който каца и изчезва отново.

За първи път мистериозният остров е начертан на карта през 1325 г. от генуезкия картограф Анджелино Дулсерт. Тя се намира и в каталонския атлас от 1375 г. Островът е изобразен и на венецианската карта от 1436 г. като една от най-големите групи атлантически острови, а също така е включен в картата на Европа на Ортелиус от 1595 г.


Шотландски капитан бил на остров и видял черни зайци и светещи мъже!
Междувременно през 1480 г. Джон Джей отплава от Бристол с два кораба "Тринити" и "Джордж" с намерението да акостира в Хай Бразил. След два месеца се завръща с неизпълнена мисия. Въпреки това, един от членовете на екипажа - Джон Кабот, през 1497 твърди, че е намерил острова.

Два века по-късно шотландският капитан Джон Нисбет видял Хай Бразил на път за Ирландия, слязъл на брега и прекарал там половин ден с екипажа. Твърдял, че на острова срещнал мъдър човек, който му дал сребро и злато, живеел в каменен замък, около който тичали големи черни зайци и светещи хора. Скоро капитан Александър Джонсън тръгва на експедиция, за да потвърди думите на Нисбет.

Морско равнище
Мнозина обясняват изчезването на острова с повишаване на морското равнище след ледниковия период. Например Porcupine Shoal, на 193 километра от Ирландия, е открит през 1862 г. и е бил остров, но е бил потопен от океана.Хай Бразил е записан за последно на карта през 1865 г. под името Бразилска скала. Островът е видян за последно от Робърт О'Флърти и Т. Дж. Уестроп през 1872 г., които твърдят, че са акостирали три пъти и веднъж са довели семействата си, за да докажат, че са били там. Но когато напуснали Хай Бразил за последен път, този остров изчезна пред очите им.

10 озадачаващи места на планетата, открити с Google Maps

Мнозина предполагат, че островът е потънал поради покачването на морското равнище и тъй като никой не го е виждал повече от сто години, той е премахнат от всички карти. Историците са убедени, че той никога не е съществувал.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай

Марто

Марто 10.10.2022 15:34

Начи нема остров хахахаха