logo

Млади индийки се избавят от матките си по безумна причина

Млади индийки се избавят от матките си по безумна причина

Някои от тях се оперират преди да навършат 30

Поради страха да не загубят работата си, жителките на някои индийски щати решават да премахнат матката си и правят всякакви други медицински процедури. Това им позволява да се отърват от редовната менструация, която им пречат да работят.

Така в един от щатите в западната част на страната са регистрирани повече от 4500 такива операции - най-вече жени под 40-годишна възраст са станали пациенти (а в някои случаи и на 30 години). В някои случаи това е довело до сериозни усложнения - в много отношения тяхното развитие е свързано с лоша хигиена и неспазване на основните санитарни правила.

Българи разкриват: в кои държави са ги посрещнали най-топло

Известно е също и за случаите, когато жените са взимали нерегистрирани в страната лекарства (закупени извън аптеките) - това е направено, за да се отърват от менструалните болки, които не позволяват да се работи. Повечето жени, приемащи неправомерно лекарства, са момичета на възраст между 15 и 25 години.

Такава остра ситуация е свързана със заклеймяването на менструацията в страната. По този въпрос мнозина предпочитат да не говорят и учениците, които са достигнали пубертета, често спират да ходят на училище. По време на менструация на жените често е забранено да напускат къщата след залез слънце, да посещават храмовете, да отидат в кухнята.

Няма такова чудо! Пещера, която може да побере цял небостъргач (СНИМКИ)

Националната комисия за защита на правата на жените обжалва пред ръководството на щатите, в които са регистрирани описаните по-горе ситуации, като иска мерки за предотвратяването им.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай