logo

Много внимавайте да не правите ТОВА в Дисниленд – ще ви изритат

Много внимавайте да не правите ТОВА в Дисниленд – ще ви изритат

Да се облекат като принцеси от филм на „Дисни“ и да отидат така в Дисниленд е мечтата на много „непораснали деца“. Само че те трябва да прочетат много внимателно следващата информация, ако не искат да бъдат изгонени от най-популярния тематичен увеселителен парк, съобщава „Сън“.

Оказва се, че само някои могат да носят приказни костюми. Тази „привилегия“ имат малцина, а останалите трябва да се задоволят само с някои аксесоари и то отново при стриктни правила.

Възрастните нямат право да носят костюми на анимационни герои. Това право имат само децата до 14-годишна възраст. Причината за това е проста – децата могат да сбъркат възрастните с персонала, обслужващ парка.

В правилника е записано, че носенето на костюм от възрастен е „неуместно облекло“. „Костюми не могат да бъдат носени от гости над 14-годишна възраст. Маски не могат да бъдат носени от гости над 14-годишна възраст (осен ако не са за медицински цели)“, пише още там.

Изключения се правят за Хелоуин и Коледа, но дори и тогава има ограничения. Строго се забранява в тези случаи дегизирани възрастни да позират за снимки като част от екипа на „Дисни“ или да раздават автографи на посетителите.

Забранява се носенето на оръжия или части от костюми, които могат да бъдат сбъркани с оръжия. Костюмите не трябва да стигат или да се влачат по земята (например рокли на принцеси). Дрехи с неприлични надписи, прекалено скъсани или такива, които излагат на показ голяма част от тялото, се считат за неподходящи.

Коментирай