logo

Мъж живя две години в 5-звезден хотел и не плати нито стотинка

Мъж живя две години в 5-звезден хотел и не плати нито стотинка

Мениджърите на хотела са подали жалби и срещу няколко служители за конспирация, фалшифициране и измама

Полицията в Индия разследва мъж, прекарал близо две години в петзвезден хотел, без да плаща, съобщиха местни медии, цитирани от АФП.

Анкуш Дута резервира стая в хотел "Roseate House" в Ню Делхи на 30 май 2019 г. и е трябвало да напусне на следващия ден.

Но той удължил престоя си с 603 нощи, докато напуснал на 22 януари 2021 г., оставяйки след себе си неплатени сметки в размер на 70 000 долара.

Как да отменим хотелска резервация, без да платим глоба

"Сметките са били фалшифицирани, за да се прикрият действителните неизплатени задължения", се казва в жалбата до полицията, цитирана от вестник „Индиан Експрес“.

Мениджърите на хотела са подали жалби и срещу няколко служители за конспирация, фалшифициране и измама. В тях се твърди, че подозират, че служителите са били подкупени, за да манипулират вътрешните софтуерни системи.

От "Roseate House" твърдят, че персоналът на хотела е използвал няколко тактики, за да позволи на Дута да прекара по-дълъг престой, включително да изфабрикува сметки, за да внуши, че други гости са извършили плащания от негово име - твърдение, което по-късно е разкрито като невярно.

Подадената от хотела жалба обвинява Прем Пракаш, ръководител на отдел "Фронт офис", който е отговарял за определянето на цените на стаите и достъпа до компютърната система на хотела за проследяване на задълженията на гостите, че умишлено е пренебрегнал правилата на хотела, за да позволи удължаване на престоя на Дута. Той е получил и пари от него във формата на подкуп.

"Гостът" Анкуш Дута, се регистрира за първи път в Roseate House на 30 май 2019 г., като резервира стая за една нощ.

Вместо обаче да напусне стаята си в определения ден (31 май), той продължил да удължава престоя си и останал там до 22 януари 2021 г.

Съгласно правилата на хотела, ако неизплатените задължения на госта надхвърлят 72 часа, трябва да бъдат информирани изпълнителният директор и финансовият контрольор.

(Снимките са илюстративни)

Въпреки това Пракаш е пропуснал да съобщи за неизплатените задължения на Дута на управата на хотела. 

Хитро: Къде да крием парите и бижутата си в хотелската стая

Той умишлено се въздържал от създаване на доклади за неплатени плащания.

Хотелът също така открил, че Анкуш Дута е издал три чека на различни дати. Всички тези чекове са невалидни, а Пракаш умишлено е скрил тази информация от ръководството на хотела.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай