logo

Не харесвате хората, но обичате черен хумор? Това е мястото за вас!

Не харесвате хората, но обичате черен хумор? Това е мястото за вас!

В бар The Misanthrope Society никой няма да ви досажда с безсмислени разговори

На входа на бар, скрит в сляпа алея в найванската столица Тайпе, гостите са посрещнати от скелет на бар стол с чаша вино и цигара. Той е широко усмихнат и облегнат на стената, на която е изписан известният цитат на Франц Кафка по въпроса на Макс Брод дали има надежда зад този добре познат свят - „Има безкрайно много надежда във Вселената - само не за нас“.

Добре дошли в The Misanthrope Society, кафене, което предлага почивка от шеги и безсмислени, безцелни разговори с чаша питие и черен хумор.

Прищявка на арабски богаташ или как изглежда къщата-Земя на Шейх Хамад?

Ghost Island Tea е един от любимите коктейли, съдържащ водка, уиски, текила, вермут и няколко капки калус. Кафенето може да се похвали и с „No Longer Human“ на базата на саке и водка, както и „Kafkaesque“ с водка и кафе, а ако поръчате „Последни думи“, персоналът ще ви помоли да напишете последните си думи на една от картичките.


Точно като хумора, стените, менюто и печеното пиле в традиционна тайванска марината също са черни в „Обществото на мизантропа“. Докато ядат и пият, гостите гледат през стените и се спират на славните думи на френския философ и писател Жан-Пол Сартр от пиесата „Зад затворени врати“. От неговия пъкъл, създаден като парижки салон, идва известният цитат: „Адът, това са другите“.


Тази мрачна тема обаче има положителна цел - собственикът Чен Яогай, който страдал от тежка депресия, искал да предложи на другите място, на което няма да се чувстват сами с черните си мисли.

Иманяри откриха 9-етажния бункер на Брежнев и ето какво видяха

"Тук можете да мразите света за неопределено време", казва Чен и добавя, че кафенето всъщност е отворено за всички видове хора, без предразсъдъци. Много гости не пият алкохол, защото са на лечение, но идват да се социализират или четат някоя книга в областта на психологията.


Тъй като психичните заболявания в Тайван често се заклеймяват, мнозина не искат да търсят помощ от приятели или семейство, а по-скоро говорят със случайно срещнати, които няма да ги осъдят. Един от тях е Чен, който слуша внимателно какво му "лежи на душата" на всеки посетител.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай