logo

Невиждан ад по летищата в Щатите

Невиждан ад по летищата в Щатите

Пристигането на омикрон варианта направи ситуацията още по-трудна

Масова отмяна на полети, която съсипа празничното пътуване на много американци, беляза и началото на новата седмица. Авикомпании отмениха още хиляди полети заради заразяване с Covid-19 на екипажите по време на един от най-натоварените периоди от годината. Бурите увеличиха допълнително хаоса, съобщава AP.

Забавянията и отмяната на полети заради недостиг на персонал бяха нещо обичайно през цялата година. Много авиокомпании караха служители да напускат работа през 2020 г., когато въздущният транспорт се срина. Тази година много превозвачи изпитаха огромни затруднения да се върнат на обичайното си ниво, след като броят на пътуванията се увеличи по-бързо, отколкото някой беше предполагал.

Стюарди се сащисаха, като видяха този пътник, и бързо го изритаха от самолета ВИДЕО

Пристигането на омикрон варианта направи ситуацията още по-трудна.

От началото на последния уикенд авиокомпаниите отмениха над 4000 полета от или вътре в САЩ. Над 1000 полета бяха отменени само в понеделник според FlightAware.

„По време на пандемията видяхме опитни служители да напускат индустрията в целия свят и да не се завърнат. Запълването на тези празнини вече беше трудно още преди пристигането на последния вариант“, обяснява анализаторът Джон Грант от изследователската компания OAG.

“Delta”, “United”, “JetBlue” и “American” сочат коронавируса като причина за своите проблеми. Европейски и австралийски авиокомпании също отмениха празнични полети заради заразени служители, но лошото време и други фактори също оказаха влияние.

Зимното време в тихоокеанския Северозапад доведе до отмяната на 250 полета от и до Сиатъл, обясниха от “Alaska Airlines”. От там посочват, че причината за отмяната вече не са болните служители.

В понеделник “United” отмени 115 от 4000 полета по разписание заради заразен поресонал. “Delta” очакваше да отмени над 200 полета от планирани 4100.

За да се облекчи положението с недостига на персонал, авиокомпании призоваха администрацията на президента Байдън да намали периода за изолация за ваксинираните работници, които са се заразили с Covid-19. Съюзът на стюардите е против това, настоявайки, че периодът за изолация трябва да остане 10 дни.

Срив 2021: От 6 млн. туристи до 45!

Пътуванията със самолет намаляха драстично през 2020 г. и се възстановиха през 2021 г. Данните на службата за транспортна безопасност показват, че броят на проверените пътници в празничния сезон се е увеличил значително спрямо миналата година – в някои дни двойно и дори повече. Но като цяло нивата са много по-ниски от 2019 г.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай