logo

Нова, страшна измама дебне туристи в хотелите и остават без пари

Нова, страшна измама дебне туристи в хотелите и остават без пари

Наслаждавате се на почивката си, когато изведнъж сте сразен от неприятна новина: голяма сума е изтеглена от вашия акаунт

Накрая е време за почивка! Чакали сте коледните празници, за да отидете някъде и да си починете.

След пристигането си в хотела сте радушно посрещнати от персонала на рецепцията, като финансова гаранция оставяте информацията за кредитната си карта, получавате ключа за стаята и си тръгвате.

Влизайки в стаята, започвате да разопаковате куфара и след това телефонът звъни в стаята.

Какво крадат най-често туристите от хотелите в Европа?

Дисплеят показва „Рецепция“. Вдигате и ви молят любезно да изясните данните на картата си, тъй като има проблеми с нейната информация.

Вие, без съмнения, си казвате номера на картата, както и на CVV кода.

Човекът, който говори с вас, е изключително дружелюбен и вие спокойно му предавате личните си данни.

Наслаждавате се на почивката си, когато изведнъж сте сразен от неприятна новина: голяма сума е изтеглена от вашия акаунт. Как може да се случи това?

Всъщност това е един от най-лесните начини измамниците да получават пари от туристите. Знаейки за това, лесно можете да избегнете неприятности. Така че, нека разберем как действат престъпниците?

Кои са нещата в Италия, които могат да изпортят отпуската ви

Под фалшиво име те се обаждат в хотела и под предлог молят служителите на рецепцията да се свържат с гостите по телефона.

Поради тази причина на телефона за тези, които са в стаята, на дисплея се появява и „Рецепция“.

Гостът си мисли, че представител на хотела му се обажда, но всъщност той говори с измамник, който лесно получава данните на притежателя на картата и изтегля средства от тях.

В такива случаи трябва да настоявате да изясните ситуацията лично с представителя на хотела на рецепцията. Ако се окаже, че не са ви се обадили за изясняване на данните, не забравяйте да информирате управителя на хотела за случилото се.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай