logo

Новогодишната магия в Австрия официално започна

Новогодишната магия в Австрия официално започна

След една година пауза коледните базари се завръщат във Виена

След миналогодишната пауза коледните базари се завръщат във Виена. Целият площад пред кметството е ограден, а ваксинираните или излекувани от коронавирус посетители могат да се насладят на коледната магия, уханията на канела, греяно вино, кестени и коледни сладкиши от 12 ноември до 26 декември.

През последните седмици се подготвя най-известният и най-голям коледен спектакъл във Виена "Коледната мечта", включващ базарите. На 13 места в града се откриват панаири, предлагащи разнообразие от коледни деликатеси, цветни занаяти, ароматни сергии и идеи за подаръци с въображение в 150 къщички.


Тази година като съпътстваща програма от 26 ноември два пъти на ден ще свири духов оркестър, за да разкраси още повече празничната атмосфера.

Стюардеса изуми с невиждани каскади на борда на самолет ВИДЕО

Освен базара, малки и големи във Виена очакват с нетърпение украсата. Тазгодишното празнично осветление ще превърне гигантските дървета в Ratauspark (до кметството) в приказен коледен свят. 

Маршрутът за Нова година във Виена, един от най-големите новогодишни празници в Европа, е отменен. Ако всичко върви по план, площадът пред кметството трябва да бъде превърнат в ледена пързалка на 19 януари 2022 г.

Замъци, катедрали и изискана кухня: 6 испански града, които трябва да посетите поне веднъж

Приблигаването на Коледа по улиците на Виена се усеща от дни наред, т.е. след поставянето на голямото коледно дърво на площада пред кметството. 130-годишен 30-метров смърч пристигна от Бургенланд. Той ще заблести в целия си блясък на 13 ноември, когато кметът на Виена Михаел Лудвиг тържествено ще запали светлините.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай