logo

Опасно за живота! 9 места по света, където е по-добре да не ви хванат да се целувате

Опасно за живота! 9 места по света, където е по-добре да не ви хванат да се целувате

Отдавна сме свикнали, че показването на чувствата на публично място е нещо нормално. Да целунеш любимия човек на улицата, да се държите за ръце, да си галите косите и други подобни мили жестове отдавна не скандализират никого. Или поне не в Европа и в страните, възприели до голяма степен „западните ценности“.

И все пак не са малко местата по света, където такова поведение се счита за недопустимо. Особено що се отнася за целувките. Вижте къде това ще ви вкара в сериозно приключение, но не в палавия смисъл на думата, а в нещо много неприятно и може би дори болезнено.

Дубай

Със сигурност не искате да си разменяте любовни закачки в Дубай, където целуването на публично място е незаконно. Същото се отнася и за „галенето“, така че по-добре си дръжте лапите в джобовете.

Бракът с японка - мечта или кошмар?

Китай

Според китайската традиция, публичната демонстрация на привързаност е извън нормата и като цяло се счита за табу.

Университета в Зимбабве

В Университета в Зимбабве студентите могат да бъдат изключени за публична демонстрация на чувства. По-специално правилата забраняват на студентите да бъдат „хванати в интимна поза, да се целуват или да правят секс на публични места“. Или с други думи – само учене и нищо друго.

Провинциален Виетнам

Въпреки промените във виетнамската култура в последно време, обществото все още е доста резервирано, когато става дума за показ на чувства. Извън големите градове като Ханой и Сайгон любовните отношения се считат за табу, така че се дръжте прилично.

Католическите служби по света

По време на всяка католическа служба вярващите са помолени да покажат някакъв знак за смирение. Традиционно досега това е включвало ръкостискане или целувка между двойка или членове на семейството, но в последно време Ватиканът настоява католиците да държат устите си далеч един от друг.

Натуралните афродизиаци, които засилват сексуалното желание

Катар

Ако сте се надявали на дискретно държане на ръце, когато часовникът удари 12 ч. на Нова година, тогава имате късмет. Тази практика е станала приемлива преди няколко години. За целувки, от друга страна, и дума не може да става, освен ако не са между приятели и членове на семейството от един и същи пол. Но не се вълнувайте прекалено, това не означава, че там са толерантни специално към хомосексуалистите.

Индия

Най-сигурно е да сведете публичната демонстрация на чувства до минимум. Според чл. 294 от индийския наказателен кодекс, „който, причинявайки неудобство на другите, като а) извършва какъвто и да било неприличен акт на публично място или б) пее, рецитира или произнася неприлични песни, балади или думи на или близо до публично място, ще бъде наказан или със затвор до три месеца или с глоба или с двете“. Тъй като „неприлично“ не е ясно дефинирано в закона, може да се интерпретира свободно. И ако си мислите, че това ви позволява да се разпуснете, помислете пак – самият Ричард Гиър се забърка в доста неприятна ситуация, след като се мляска на публично място с боливудската звезда Шилпа Шети.

Индонезия

Дългите разходки на плажа по залез със сигурност ни вкарват в настроение, но бъдете внимателни – държането на ръце и целувките между хора от различни полове се счита за неприемливо в тази страна.

Тайланд

Тайланд е известен с приказните си плажове, красиви храмове, вкусна храна и секс туризма. Но това да не ви заблуждава – в страната като цяло има консервативни вярвания по отношение на публичната демонстрация на привързаност. Целувките особено са силно непрепоръчителни, докато държането за ръка малко по малко става приемливо в космополитните райони като Банкок.

Парфюми, лещи и дълбоки цепки – кои са нещата, които е по-добре да не носите в самолета

Накрая е важно да добавим, че този списък далеч не е пълен. Така че, където и да решите да пътувате, направете си труда да проучите как стои въпросът в съответната страна. Винаги е удивително да се открие как различните култури се отнасят към теми като демонстрацията на интимна близост или правилата за хранене. Ако покажете малко уважение, може да стигнете много далеч.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай