logo

Полярен звяр влезе в лагер на туристи и стана страшно

Полярен звяр влезе в лагер на туристи и стана страшно

Посетителите, които решат да спят на открито, получават предупреждения от властите, че трябва да носят огнестрелно оръжие

Френска туристка беше нападната от полярна мечка, която нахлула в лагера на туристическа група на арктически остров в Норвегия. Французойката е била част от група от 25 души, намиращи се на къмпинг в Свеаслета в централната част на архипелага Свалбард, на повече от 800 км от континентална Норвегия.

Къмпингът се намирал от другата страна на фиорд срещу Лонгиеарбюен – главното селище в архипелага.

Мъж хвана невиждан отровен звяр на плажа ВИДЕО

От полицията обявиха, че след получаване на сигнала за инцидента са изпратили хеликоптер на мястото. „Французойката има наранявания на ръката. Произведени са изстрели срещу полярната мечка, които са я изплашили и прогонили от района“, каза началник от норвежката полиция, цитиран от "Дейли Мейл".

Животът на жената не бил в опасност, но повече детайли не се съобщават. Тя е откарана в болница.

Според местни медии, жената е между 40 и 50 години. От полицията обясниха, че бялата мечка била ранена и „нашите хора на място обмислят какво да правят“.

Из целия архипелаг Свалбард са поставени предупреждения за полярни мечки. Посетителите, които решат да спят на открито, получават предупреждения от властите, че трябва да носят огнестрелно оръжие.

Най-малко 5 души са били убити от полярни мечки между 1970 и 2020 г. При последния случай загина 38-годишен мъж от Нидерландия.

Той бил нападнат докато си лежал в палатка близо до Лонгиеарбюен, на остров от архипелага Свалбард. По време на атаката бил тежко ранен и по-късно починал.

Огромно чудовище тръгна към туристка във водата, а тя направи нещо шокиращо ВИДЕО

Мечката-нападател пък била открита мъртва на паркинг близо до летището, след като била застреляна от местни жители.

През 2015 г. полярна мечка извлякла чешки турист от палатката му в същия район и му издрала с нокти гърба, но била прогонена с изстрели. По-късно тя била намерена мъртва, убита от властите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Обичам мечки

Обичам мечки 09.08.2022 19:26

И какъв х.. уй крепят там, където живее бялата мечка и спят на открито... Ми малко хора са изяли, всички трябва да станат храна за меца... Язък заз убитите мечки

МИГ

МИГ 09.08.2022 20:14

На безделниците с лесни пари-това нещо като забаление,но баба меца не ги обича такива....