logo

Построиха "най-тънкия" небостъргач в Ню Йорк

Построиха "най-тънкия" небостъргач в Ню Йорк

Намира се на т.нар. "Улица на милиардерите"

В Ню Йорк е построен небостъргач на т.нар „Улица на милиардерите“ в центъра на Манхатън.

Неговите създатели, SHoP Architects, счупиха два рекорда наведнъж - 111 West стана втората най-висока сграда в Западното полукълбо (435 метра) и най-тънкият небостъргач в света (съотношението височина към ширина е 24: 1).

Строителството на небостъргача започва през 2013 г., но след четири години строителството спира поради финансови причини. Сега кулата е готова за нанасяне - ще се нанесат най-богатите наематели, така че на всеки етаж в сградата има само по един апартамент.

Това е страната, в която европейците най-много искат да прекарат лятото си

„Ние сме изключително доволни, че можем да създадем още един значим проект, който се превърна в част от визуалната панорама на нашия Ню Йорк“, коментира представител на архитектурното студио.

Внимание, плоскоземци! Тези 10 места на планетата са по-равни и от палачинка

Разбира се, сградата по същество не е ултра тясна: структурата й постепенно се стеснява, а в самия връх на сградата ширината достига само няколко метра.

Жилищният комплекс се оказа изключителен не само заради архитектурата си, но и заради комфорта. Например, бъдещите наематели ще имат на разположение фитнес клуб с басейн и тераса, както и други услуги.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай