logo

Разкриха  опасността при бъдещи пътувания след пандемията на коронавирус

Разкриха опасността при бъдещи пътувания след пандемията на коронавирус

Страните все по-често ще променят правилата в последния момент и туристите ще се оказват в капан

Експерти от швейцарската аеронавигационна телекомуникационна организация SITA (Societe Internationale de Telecommunications Aeronautiques) предупредиха туристите за потенциалните опасности от пътуване след пандемията на коронавирус. Откъси от документа „Новата нормалност: Как COVID-19 ще промени въздушната индустрия“ е публикуван от The Sun.

Така според изследователите в бъдеще страните могат да затворят границите си по всяко време за няколко часа и пътниците ще бъдат хващани в капан.

Египет строи магистрала на 50 см от жилищни блокове

„През последните няколко седмици страните се борят да спрат разпространението на пандемията и да гарантират безопасността на своите граждани, така че предприемат съгласувани действия за намаляване на движението на хора. По-специално те затвориха границите и пътниците не можаха да се върнат у дома “, обясниха специалистите.

Освен това туристите са предупредени, че авиокомпаниите могат да отменят полетите в последния момент, ако внезапно избухне вируса в страната. Според документа „статусът на полетите ще бъде непредсказуем и често ще се променя“, а пътниците ще получават все по-малко известия за отмяна на полета.

Градът, в който се пресичат три държави

През април Брайън Кели, изпълнителен директор на The Points Guy, онлайн портал за пътувания, сподели визията си как пътуването може да се промени в бъдеще след пандемията на коронавирус. Така според експерта, когато международният въздушен трафик бъде възстановен, очакванията на потребителите ще бъдат завишени.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

моето и*

моето и* 17.05.2020 11:20

С такава политика авиокомпаниите рискуват скоро да обявят фалит.