logo

Ще ви падне ченето – това е най-добрият град за живеене във Великобритания

Ще ви падне ченето – това е най-добрият град за живеене във Великобритания

И изобщо не става дума за Лондон

Град Солсбъри - прочул се извършеното миналата година нападение с "новичок" срещу бивш руски шпионин и дъщеря му - днес бе обявен за най-доброто място за живеене във Великобритания. Градът оглави класацията на „Сънди Таймс“ за 2019 година.

„Една от причините да поставим Солсбъри на челно място тази година, е изключителният колективен дух, който жителите на това място показаха след инцидента с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Вниманието на цял свят беше насочено насам, а това не е никак лесно за понасяне“, коментират от престижното издание.

За забележителностите на Солзбъри и неговата интересна история вече ви разказахме в pochivka.blitz.bg.

Все още продължава почистването на някои части на града, но местната общност показа изключителни качества, като бързо се съвзе от удара и дори стана по-силна, посочват от там. Градът, известен с историческата си катедрала, е отличен и заради близостта си до морето и Лондон, добрите си образователни институции и богатия си културен живот.

Апашите нямат шанс! Ето къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света

В столицата Лондон най-доброто място за живеене е Кучешкият остров (Isle of Dogs), в Шотландия – Дънди, в Северна Ирландия- градчето Холовуд близо до Белфаст.

Рай: Това е новата Френска ривиера в Европа, има 64 милионери!

Класирането е изготвено на база лични впечатления на редакторите, както и цените на жилищата на въпросните места.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай