logo

Шокиращите  неща, които правят някои нации и си мислят, че са съвсем нормални

Шокиращите неща, които правят някои нации и си мислят, че са съвсем нормални

Пътуването в чужбина е най-добрият начин да откриете и разберете разликите и приликите между хората

Мислим си, че колкото по-близо е една страна до нас, толкова по-малко имат с какво да ни изненадат нейните хора и техните порядки. Оказва се, обаче, че това съвсем не е така. Ще се изненадате какви странни неща правят хора дори и на европейския континент. 

Пътуването в чужбина е най-добрият начин да откриете и разберете разликите и приликите между хората. Някои от нациите имат такива навици, които могат да ни хвърлят в истински шок.

Неща, обикновени за нас, които японците възприемат като варварщина

Потребители на Reddit обсъдиха въпроса "Кое е онова нормално за страната ви нещо, което за останалия свят не е такова?". Убедени сме, че някои от отговорите ще ви сварят напълно неподготвени.

Швеция 
„Да оставиш бебето навън само, докато спи, дори ако вали дъжд или сняг“, казва един от потребителите.

Австралия
„Ние слагаме кабели, клони, фалшиви очи върху каски, кофи и шапки през пролетта, за да плашим птиците. Свраките са злобни същества“, споделя друг.

Бразилия
„Ние поставяме кофа за боклук в банята, в която се слага използваната тоалетна хартия“.

Нидерландия
„В моята страна се кара колело навсякъде. Коли не се използват много. За дълги дестинации се използват влак или обществен транспорт“, споделя потребител от Холандия.

Филипините
„На Филипините е нормално да живееш при родителите си. Всеки, чийто родители имат жилище в града, избира да живее при тях. При ниските заплати и високите разходи за живот не е необичайно току-що бракосъчетани двойки да се нанасят при тъщата“.

„Аз работя от вкъщи. Живея с родителите си и не плащам наем. Разбира се, плащам сметките, храня ги и помагам в ремонтните дейности“, допълва потребителят.

Около 100 са племената, които още бягат от всякакъв контакт с цивилизацията

Германия 
В Германия е нормално да се влиза в сауната гол. Тук има установена културна практика. В обществените сауни всички са голи.Ако се чувствате неудобно, можете да си увиете хавлия около кръста. На места има фиксирани часове през седмицата, когато сауните са достъпни само за жени.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай