logo

Смъртоносно изживяване! Това е най-ужасяващият път в света (ВИДЕО)

Смъртоносно изживяване! Това е най-ужасяващият път в света (ВИДЕО)

Пътят е толкова тежък, че 30 км се изминават за 4 часа

Представете си път, широк почти колкото козя пътека, провиращ се през опасни скали, без мантинели, виещ се по ръба на смъртоносна пропаст. Такава е реалността в Индия, където се намира най-опасният автомобилен път в света според пътешественици.

Шосето, което прилича повече на черен път, свързва Шимла с отдалечената долина Панги и град Чамба в западната част на Хималаите, близо до границата с Тибет.

Страховито! Това е най-опасната планина в света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Гледката от там е изключително красива, но в същото време ужасяваща. По ронливия път на ръба на скалата едва може да премине автомобил, няма знаци, няма обезопасителни съоръжения. Понякога се налага да се разминат два автомобила и тогава става страшно.

На всички отгоре по пътя вървят и пешеходци. Завоите са остри, скалите пречат на видимостта и вероятността за инцидент е наистина огромна. А падането от такава голяма височина със сигурност е смъртоносно.

Индийският кросоувър KUV100 вече е в България на добра цена (СНИМКИ/ВИДЕО)

Има една отсечка от 6 км близо до Тиари, където става наистина тясно. Въпреки че едва има място за една кола, оттам минават автобуси и камиони.

В някои части скалите така са надвиснали над пътя, че колите сякаш минават през тунел. Понякога на шофьорите не им остава нищо друго, освен да се молят да не се сблъскат с някого.

Смайващите острови Халонг – създадени от небесни дракони

Пътят е толкова тежък, че 30 км се изминават за 4 часа. А какво се случва, когато завали и се стъмни, вижте във видеото:

Въпреки огромната опасност, смелчаците, които дръзват да поемат по този път, са възнаградени с невероятни гледки и планински пейзажи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай