logo

Сняг насред пустиня и още 5 чудеса на ОАЕ, които трябва да видите СНИМКИ

Сняг насред пустиня и още 5 чудеса на ОАЕ, които трябва да видите СНИМКИ

По-голямата част от територията на ОАЕ е безкрайната пустиня Руб ал-Хали, която предлага километри пясък с дюни

Богатите и амбициозни емирства не спират да учудват с рекорди. Princess Tower в Дубай отдавна е най-високата жилищна сграда в света, Rose Tower е най-високият хотел и дори най-скъпата коледна елха е поставена не някъде в Скандинавия, а но в Emirates Palace в Абу Даби.

Лидерството обаче е нещо непостоянно: Ню Йорк е на път да завърши жилищен масив близо до Сентръл парк, 600-метров хотел Abraj al-Beit е построен в Мека, а коледна елха на стойност 14 милиона USD беше взета и украсена в Марбея за Коледа. Вярно, нищо не е по-високо от Бурж Халифа.

От друга страна, струва ли си да залагаме само на „най-най“, ако ОАЕ има достатъчно чудеса от различен вид, които не изискват суперлативи?

1. Руб ал-Хали

По-голямата част от територията на ОАЕ е безкрайната пустиня Руб ал-Хали, която предлага километри пясък с дюни, редки оазиси и солени блата. Прекосяван от векове от каравани, превозвачи на подправки, тъкани и тамян от Южна Азия, днес той привлича авантюристи, които искат да карат бъгита, джипове и ATV, да овладеят сандборд и да се срещнат с бедуините.

5 страни, в които ще ви сервират най-доброто кафе!

Списъкът с фотогенични локации включва 100-метровата дюна Ал-Хамар между Дубай и Хата, наречена Big Red заради огненочервения си цвят.

Руб ал Хали е едно от най-горещите места на Земята: през деня пясъкът се нагрява до +70 ° C, така че е по-добре да отидете тук рано сутрин и не забравяйте да бъдете в компанията на водачи.

2. Ски в Дубай

В североизточната част на Арабския полуостров снегът уж е само на снимки. Е, търговският център Mall of the Emirates ще ви изненада със снежния комплекс Ski Dubai. На площ от 25 хиляди квадратни метра, има цял заснежен град с пътеки с различни нива на трудност, пътеки за сноуборд и тръби, въжени лифтове, оборудване под наем. За децата има обособен кът с аниматори, за начинаещи има училище с инструктори.

3. Светът на Ферари

Ferrari World , най-големият от закритите тематични паркове, се помещава на остров Яс под опростен червен покрив с форма на венчелистчета (вдъхновен от емблематичния модел GT). Вътре има поредица от зали, където посетителите наблюдават сглобяването на машини, впускат се във виртуално пътешествие из техните механични вътрешности, възхищават се на забележителностите на Италия. 

Гордостта на парка е най-бързото пневматично влакче в света и най-голямата колекция Ferrari извън Маранело.

Край на алкохолния туризъм в Барселона! 600 евро глоба грози всеки, който... СНИМКА

4. Зелена планета

Формално The Green Planet е зоологически музей в павилион, който прилича на гигантска оригами фигура, но всъщност е пълноценна екосистема с 3000 животни и растения. В центъра се издига 25-метрово дърво, обградено със спираловидни нива. Първо влизате в подводния свят, обитаван от риби и костенурки, а след това излитате с асансьор до тропическите гори на Амазонка.

Въздухът е чист и свеж, като в истинска джунгла, така че змии, хамелеони, маймуни, ленивци, прилепи, папагали и други обитатели се чувстват като у дома си. Между другото, тук също няма клетки - само опасни животни са оградени.

5. Лувъра Абу Даби

Музеят Лувър Абу Даби на остров Саадият е проектиран от известния архитект Жан Нувел, комплексът струва 1 милиард евро. Това е синтез на европейски и арабски традиции: ажурен стъклен купол, снежнобели стени, светлина и сянка образуват модел от палмови листа, геометрични водни канали навсякъде.

Експонатите тук са древни артефакти от Китай, Индия и арабските страни, в съседство със съкровищата на Лувъра, Версай и Центъра Помпиду.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Различен

Различен 10.09.2022 1:10

Не е и не сме различни нито видове вие сте изроди грозни