logo

Страните, които все още са рай за туристите пушачи

Страните, които все още са рай за туристите пушачи

В Америка, Африка, Азия и Океания има държави, в които тютюнопушенето е неразделна част от културата на населението

По света все още има страни, които биха били избрани от пушачите по една специална причина. На територията на тези държават не съществуват или не са много строги законите срещу тютюнопушенето и продажбата на тютюневи изделия.

Заради това любителите на цигарите могат да си прекарат добре почивката там, без да им се налага да променят сериозни навиците си.

Европейски държави

В Европа се обръща голямо внимание на здравето на хората. Заради това много страни приеха строги закони срещу тютюнопушенето на обществени места.

Защо на почти 3 и половина милиона руснаци им е забранено да пътуват в чужбина

Има държави, обаче, които все още са рай за пушачите. В това число влизат:

- Държави, където можете да пушите навсякъде

Чехия – властите задължиха всички заведения, където се събират десетки хора, да бъдат оборудвани със специални помещения за пушене. Във всеки ресторант, театър или хотел със сигурност има такава стая.

Италия – в страната цигарите са забранени само на места с лоша вентилация. Във всички останали случаи тютюнопушенето не се глобява и наказва по никакъв начин.

Испания – там има закон, който позволява на заведенията сами да решават дали да забранят тютюнопушенето. Заради голямата конкуренция и битка за привличане на туристи, забрана има само в няколко ресторанта и хотела.

Други държави

В Америка, Африка, Азия и Океания има държави, в които тютюнопушенето е неразделна част от културата на населението. На тези места пушещите туристи могат да си изкарат много добре, да им се налага да се ограничават изобщо. Ето кои са най-добрите страни за пушачи:

- Държави, където пушенето е разрешено

Мартиника – на този карибски стров пушенето е разрешено в почти всички хотели и апартаменти.

Египет – в арабската република има жестоки ограничения за пушенето, но те важат само за държавните институции. На всички други места цигарите няма да доведат до никакви санкции.

Китай – там се борят с тютюнопушенето още от времето на Олимпийските игри в Пекин. Законите, които са били в сила тогава, не са отменени, така че сега пушенето е забранено на територията на спортни съоръжения, в градския транспорт и на туристически места като музеи, театри и др. В същото време, обаче, е разрешено в хотели, ресторанти и барове на открито.

Развратният Амстердам вече няма да е същият! Забраняват на туристите да...

ОАЕ – забранено е пушенето само в религиозни сгради, транспорта и местата, където има деца. Това правило не се прилага за други обекти.

Има още много мста по света, където пушачите ще се чувстват добре. В която и страна да отидете, е добре предварително да проучите законите за борба с тютюнопушенето. Това ще ви помогне да избегнете проблеми с местната полиция и големи глоби.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Kempes

Kempes 18.03.2020 14:14

Пълни глупости,отдавна не съм виждал заведение в Испания в което е разрешено да се пуши,а за Италия да не говорим. Този които е писал статията явно е бил пиян или дрогиран:-))))

Emil

Emil 19.03.2020 13:09

Чисти глупости

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 20.03.2020 12:57

http://coronavirus.eti.pw