logo

Странни забрани: Защо не можете да носите дантелени бикини в тези няколко държави

Странни забрани: Защо не можете да носите дантелени бикини в тези няколко държави

Да посетите нова държава винаги е забавно, но е важно да научите правилата и забраните, важащи там, още преди да потеглите. Това е така, защото в определени части на света са забранени определени неща, които можете да носите в багажа си.

Всъщност нещо съвсем конкретно като дантелените бикини са забранени в една част на света.

Искате да пътувате до Фиджи? Тогава прочетете за патилата на един българин там, преживяванията му са ужасни

От 2014 година бельото, направено от синтетична дантела (под 6% памук), не може повече да бъде внасяно, произвеждано и продавано в Евразийския митнически съюз. Той включва Русия, Беларус и Казахстан.

По-голямата част от луксозното бельо е направено от материали с по-малко от 4% памук и така автоматично става забранено в тези държави. Руските власти считат, че дантеленото бельо не позволява на кожата да диша достатъчно, да абсорбира влагата и може да причини кожни проблеми за жените.

Мъж се опита да обясни разликата между вагина и вулва, отнесе стотици подигравки (СНИМКИ 18+)

Въпреки предполагаемите ползи за здравето, ограничението предизвика голямо недоволство в страните от съюза, когато беше въведено. Много дами от Русия, Беларус и Казахстан излязоха по улиците, за да изразят несъгласието си с влизането в сила на този закон. Преди това пазарът на бельо в Русия се оценяваше на 4 млрд. евро.

Вижте какво да (не) правите в ОАЕ - полезно е за здравето и живота

Недоволни са и чужденците. „Смятаме, че подобна регулация в Русия, Беларус и Казахстан е стъпка назад по отношение на женската сексуална независимост и ние подкрепяме жените, които протестираха“, заяви пред „Дейли Стар“ британка, ръководеща популярен сексшоп.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай