logo

Тази европейска държава забрани със закон разхищаването на храна

Тази европейска държава забрани със закон разхищаването на храна

Гостите ще могат да вземат вкъщи това, което не могат да изядат в ресторанта

С нов закон испанското правителство насърчава прибирането на остатъците от храна от ресторанти, магазини и заведения за обществено хранене.

Освен това насърчава производството на конфитюри и подобни продукти, за да намали количеството хранителни запаси, които са със срок на годност. Всичко това има за цел да намали количеството храна, която се изхвърля всяка година.

От тази година испанците се борят твърдо със закон срещу разхищаването на храна. Според предложението на правителството супермаркетите, смесените магазини и ресторантите ще бъдат задължени да намалят цените на продуктите, чийто срок на годност скоро изтича.

Блестящ луксозен хотелски комплекс изникна в средата на нищото

 Освен това те ще бъдат задължени да дарят онези продукти, които няма да бъдат използвани, посочва "Евронюз".

Освен тях същото задължение имат и ученическите, работническите и болничните столове, ако храната не се използва по никакъв начин като зимнина или като продукти като конфитюри и други подобни. Крайното решение е да я превърнат във фураж.

3 фалшиви световни забележителности

Баровете и ресторантите в Испания ще бъдат задължени да предлагат на гостите си безплатни "кучешки торбички", за да вземат вкъщи неизядената храна според новия закон.

Законът, който се очаква да влезе в сила на 1 януари следващата година, ще изисква компаниите да правят планове за намаляване на загубата на храна и отпадъците. За фирми, които не спазват този закон, са предвидени тежки санкции, достигащи до няколко десетки хиляди евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай