logo

Тези 6 неща провалят ваканцията ви

Тези 6 неща провалят ваканцията ви

Редица неприятности могат да бъда избегнати

Планирането на ваканция винаги е стресиращо. Редица неприятности обаче могат да бъда избегнати.

Важното е да се подготвите предварително. 

Експерт разкри как да скрием парите си по време на пътуване

Представяме ви 6 неща, които провалят пътуването ви:

Не правете това в нощта преди заминаването

Започнете да се подготвяте за ваканция предварително, защото в последния момент може да се окаже, че паспортът ви неочаквано е изтекъл или единственият ви бански е загубен. Също така е важно да разрешите всички „горещи случаи“ на работното място, да платите заеми и други сметки, да решите кой ще се грижи за домашните любимци. Всичко това е за да не се притеснявате за излишни неща.

Тревожност или психично разстройство

Напълно нормално е да имате леко чувство на безпокойство. Списъците със задачи и планирането могат да помогнат за стабилизиране на състоянието ви. Но ако разбирате, че мислите преди полет или дълго заминаване пречат на живота ви, може би си струва да обсъдите чувствата си с психолог. Поради постоянния стрес и бързане много жители на града са склонни към тревожни разстройства.

Без очаквания

Най-лошото нещо, което можете да направите преди почивката си, е да мечтаете, че всичко ще върви гладко. Да, може да бъде. Прекалено големите очаквания обаче са изключително досадни, когато нещата се объркат.

Всичко може да се обърка, от закъснения на полети до несъвършено обслужване и време. Това изобщо не означава, че трябва да се примирите с всички обстоятелства, но понякога си струва да се отпуснете и да продължите по течението.

Не се сравнявайте с другите

Някой си позволи да иде до Малдивите, а вие имахте достатъчно пари само за пътуване из България? ОК. Не мислете за другите. Сравненията са добри, когато мотивират човек да успее и да расте, но, ако се чувствате само разочаровани, тогава е по-добре да оставите негативните мисли настрана.

В същото време си струва да си припомним, че завистта е нормално чувство, че можете да живеете и да се освободите.

Избраха най-добрите курорти за ергенски партита

Твърди ограничения

Полезно е да спестите пари, но комфортът винаги изисква допълнителни инвестиции. Така че, ако пясъчният плаж или вашият собствен душ са особено важни за вас, инвестирайте в по-добър хотел. Понякога сериозните ограничения се дължат на факта, че човек просто не може да си позволи да харчи пари за себе си. В такива случаи искам да кажа само, че живеем веднъж.

Да, ако не се налага да ядете само хляб и сол след завръщането си у дома, тогава можете да похарчите малко повече пари.

Забавете ритъма

Често надценяваме възможностите си. Отчасти това също е въпрос на завишени очаквания спрямо себе си. Позволете си да се движите в ритъма, който искате. Дори и да не отидете на всички екскурзии и да посетите всички модерни ресторанти, всичко е наред. Основното е, че това е почивка, а не въображаем филм!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай