logo

Това са 5 страни, в които не трябва да пиете вода

Това са 5 страни, в които не трябва да пиете вода

Турция, Индия и Мароко са сред държавите, в които не трябва да припарвате до чешмите

Пътувайки по света, понякога се сблъскваме с различни видове проблеми, свързани с местните правила, обичаи и много други. Включително и въпроса - „колко безопасно е да се пие и да се използва вода от чешмата?“.

И днес бих искал да ви разкажа за няколко държави, популярни сред туристите, където категорично не се препоръчва да се прави това. Тези заключения за качеството на водата се основават на изследвания на американски учени.

1. Турция.
Остарелите системи за пречистване на водата и горещият климат увеличават риска от пиене на вода, която на повечето места е с лошо качество.

Внимание, радиация! Градове, в които просто не трябва да стъпвате

2. Китай.
Промишлената дейност в тази страна изигра лоша роля по въпроса за качеството на водата.

3. Индия
Почти повсеместната липса на хигиена не оставя надежда, че във водоснабдяването ще има чиста вода.

Можете да добавите Мароко и Индонезия към този списък. В тези страни също има проблеми с качеството на водата с различна степен, и то по същите причини.
По този начин, поради факта, че в чешмяната вода на горните страни са били открити определени отрицателни фактори, които влияят върху качеството, вкуса и безопасността, тези държави  бяха включени в списъка на страните, в които водата от мивката не трябва да се използва за пиене.

В Египет археолози откриха път към... света на мъртвите

Препоръчително е да не се използва такава вода без да бъде преварена. И дори след процеса на кипене, тежки метали и различни примеси, които не са полезни за човешкото тяло, могат да останат в тази вода.

„Мръсната“ вода може да бъде опасна по отношение на разпространението на различни видове инфекциозни заболявания на стомашно-чревния тракт.

Има само един съвет, когато пътувате до такива страни - купувайте само бутилирана вода, така ще избегнете горните рискове и не прекарвайте времето си от ваканцията по болести и лечение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай