logo

Триковете, които правят шведската маса много изгодна – за хотелиерите!

Триковете, които правят шведската маса много изгодна – за хотелиерите!

В крайна сметка със сигурност няма да изядете толкова, за колкото сте платили

Много хотели предлагат на туристите шведска маса. Търсенето е достатъчно голямо. Гостите са привлечени от разнообразието от ястия – плащате веднъж и ядете колкото искате.

Но наистина ли е толкова просто и изгодно? Наистина ли няма скрити клопки? Оказва се, че има.

Вижте какви са тайните на шведските маси, които ги превръщат в нещо наистина изгодно – но за хотелиерите.

Хитрите номерца на сервитьорите в ресторантите, които дори не забелязвате

Малки чинии и големи чаши

Сигурно се досещате защо на туристите се дават малки чинии. Така човек не може да си сложи много ядене. И това е измислено, не само за да остане възможно най-много недокосната храна, която след това може да се използва повторно. Другата цел е намаляването на количеството на отпадъците, което значително улеснява работата на сервитьорите.

Повече зеленчуци – по-малко разходи

Зеленчуците са често срещани на шведската маса. Ще видите куп салати, нарязани зеленчуци, пържени картофи. В крайна сметка всичко това е евтино, което се купува на едро.

Месото и рибата се сервират в бюфета в по-малки количества, защото са много по-скъпи.

За скъпите ястия е нужно време

Често можете да забележите, че купите с риба, месни ястия и деликатеси дълго време стоят празни. Оказва се, че служителите просто не бързат да ги пълнят повторно, за да не се насочват туристите към скъпата храна твърде бързо.

Все пак никой не иска да стои на опашка. По-лесно е да вземето нещо евтино и да хапнете, отколкото да седите да чакате някакъв деликатес.

Не е по-евтино от ресторанта

Много хора си мислят, че шведската маса е по-евтина от това да седнат на маса в ресторант. Всъщност няма особена разлика. Много ястия се приготвят от едни и същи продукти, а управителите купуват всичко необходимо на едро на ниска цена.

Търговски трикове

Има няколко трика, които хотели ползват за шведската маса. Там, където тя се предлага, обикновено времето е горещо. Климатиците често просто се изключват. Това се прави, за да се накарат туристите да купуват студени напитки и сладолед, които в повечето случаи не се предлагат и за тях трябва да се плаща допълнително.

Няма да видите и телевизори и безжичен интернет. Това се прави, за да не се заседявате няколко часа на масата и да заемате място.

Друг трик са приборите за хранене. Те не са много удобни за скъпите ястия, а са много подходящи за евтините. Някои туристи просто няма да се занимават отново с малката лъжица, с която е трудно да си сложите пържола в чинията.

Всички супермаркети по света използват тези трикове, за да ви бръкнат в джоба

Икономично за хотела, но не и за вас

Хотелите често пестят пари от сервитьори, така че в повечето случаи шведската маса е на самообслужване. Ясно е, че те се опитват да спестят всяка стотинка при приготвянето и сервирането на храната.

Само туристите не мислят за спестяване. В крайна сметка със сигурност няма да изядете толкова, за колкото сте платили.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Тодор Тодоров

Тодор Тодоров 16.06.2021 20:23

Ебах ти и тъпънара си.Малките чинии може само баба ти да ги слага.Има и големи,колкото си щеш.Абе просто си тъп олигофрен,няма смисъл да пиша.ТЪПЪНАР!!!

Измислици премислици

Измислици премислици 16.06.2021 20:27

Как се печели от "шведска маса" в България. Печели се, като предлагаш едно нещо в основен вид, като някаква манджа или салата на другия ден! Всичко е престояло и преизползвано, а когато залежи неприлично много - храниш с него персонала! Така се печели от шведска маса!