logo

Туристка разказа за "най-ужасния хотел в Турция" - ще ви стане лошо

Туристка разказа за "най-ужасния хотел в Турция" - ще ви стане лошо

Драмите на пътешественичката започнали още при кацането

Туристка разказа какъв кошмар е преживяла в хотел в един от най-известните турски курорти. Тя била настанена в 5-звезден хотел, но той изобщо не отговарял на тази категория. 

Драмите на пътешественичката започнали още при кацането. "На летището ни посрещна гид - момиче със "селски" акцент. Дори не знам в коя част на Русия такъв диалект все още съществува днес", пише руската блогърка. 

Необичайни места в Турция, които си заслужава да посетите

"Тя говори половин час за марките бензин. Ние, разбира се, се смяхме в целия салон на автобуса през всичките 40 минути по пътя до хотела. Момичето прие това като комплимент към артистичността си. Като цяло, поне не е скучно. Но тогава започна най-интересното", допълва тя.

Ето какво разказва за престоя си в Алания Ulyana133: 

"Настаниха ни в хотел и не разтовариха целия ни багаж от автобуса. Трябва да се каже, че багажът се разтоварва отделно, след като всички пътници са слезли. Шофьорът поставя куфарите на специална количка, която се носи от администратора, който посреща туристическата група. Докато чакахме администратора да дойде при нас и да навие тази количка, автобусът замина, а с него и двете ни чанти. Стояхме пред хотела още 20 минути, докато чакахме администратора, който настани туристите, пристигнали няколко минути преди нас.

След като започнаха да ни въвеждат в стаите за настаняване и ни дадоха куфарите, едва тогава установихме, че ни няма чантите. Шофьорът на микробуса вече бил на половината път до летището и според разписанието нямал право да се връща обратно. И той закара следващите туристи от летището, както се оказа, в друг хотел, не по пътя. Така чантите ни бяха доставени едва след 4 часа, а през цялото това време бяхме на нокти.

Всички плажни дрехи, слънцезащитен крем, очила - всичко останаха в тези чанти. Трябваше да остана в хотела. Настроението беше развалено, а администрацията не направи нищо, за да го поправи.

И това е 5 звезден хотел?


Хотел Loxia Comfort Beach (бивш. Happy Elegant) струва 70 хиляди RUB (660 евро) за двама за една седмица. Всичко изглежда много красиво, особено отвътре, стаите са отлични, гледката към морето е прекрасна. Храна - блок маса, без оплаквания. Но басейнът на място е различна история.

Да започнем с контингента: турци, които изяждат с очите си моя приятел и мен, руски туристи, опозоряващи страната (пияни, крещящи нецензурни думи, вулгарни жени), евтина музика - отчасти руска, отчасти турски неприлични песни. В ресторанта до басейна има странна храна: предимно алкохол, малко безалкохолни, меню от „Вкусно и точка“ (руският заместител на "Макдонландс" - бел. пред.), нищо повече.


Приятелката ми се зарази с полово предавана инфекция в басейна


Не бяхме правили застраховка, така че почивката ни беше напълно провалена. Оставаха 4 дни до обратния полет, беше много скъпо да летя спешно и не исках да си правя труда да си искам парите за половината ваканция, нервите ми вече бяха доста изтощени.

Приятелката ми трябваше да се самолекува и да прекара тези четири дни почти постоянно в хотела.


И ние със съпруга ми, естествено, след това не стъпвахме в басейна, ходихме няколко пъти на море. Плажът е може би единственото повече или по-малко спокойно място по време на цялата ваканция, тъй като в района на хотела има толкова много хора, че не можете да се отпуснете.

Какво задължително трябва да ядем в Турция? СНИМКИ

Впечатлението ми от Турция беше ужасно. Въпреки че вероятно не си струва да съдим по един град, не планираме повече да посещаваме тази страна.

(Снимка: Shutterstock) 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!