logo

В Рим въведоха "Закон за тоалетните" - не места ще се плаща повече от 10 евро

В Рим въведоха "Закон за тоалетните" - не места ще се плаща повече от 10 евро

Вече отидеш ли да пуснеш една вода, задължително плащаш

В Рим беше приет закон, който задължава всички туристи да плащат за посещение на тоалетни в ресторанти и кафенета. Това се отнася за всички "гости" от улицата, които не са клиенти. За това пише Il Giornale.

Лоши новини за туристите, които се стичат от цял свят към Рим и околностите му. Няколко дни по-късно в италианския регион Лацио, чийто столица е Рим, ще влезе в сила т. Нар. Закон за тоалетните.

Тежката съдба на красивите нечистокръвни японци

Според него, за да си „измиете ръцете“ в кафе, пицария, ресторант или бар, сега трябва да платите. В този случай собственикът на заведението ще определи сумата за входа. Задължително условие ще бъде наличието на табела с информация за разходите за посещение на тоалетната. Изключение ще има за хора с увреждания, непълнолетни и бременни жени.

Преди това в Рим е действал закон, според който собствениците на заведения не могат да откажат на минувач да използва тоалетната. Не беше уточнено обаче дали трябва да се вземе такса за това. 

Най-безопасните места на планетата: Къде ще се спасим от апокалипсиса?

Експертите отбелязват, че иновацията може да се превърне в "златна жила" за собствениците на помещения в центъра на града и да им носи десетки милиони евро годишно. Те вече казват, че за повечето места на най-добрите локации няма да е проблем да се вдигне ценовата марка до 10 евро на посещение или дори повече.
В същото време в Лацио беше приет друг спорен закон относно малките магазини. Местните власти решиха да създадат така наречените „червени зони“ в туристическите зони. Такива места трябва да бъдат напълно освободени от търговски сергии. Оказва се, че всяка улична търговия в тези райони ще бъде забранена.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай