logo

Вярвате или не, това не е гора, а само едно дърво

Вярвате или не, това не е гора, а само едно дърво

То е засадено от рибаря Луис Инасио де Оливейра още през 1888 г.

Натал е столицата на федералния щат Рио Гранде до Норте в североизточната част на Бразилия и е известен на света и като мястото, където расте най-голямото дърво кашу.

Ако погледнете дървото от птичи поглед, ще изглежда, че гледате цяла гора. Но това е само едно дърво, което покрива около 8500 квадратни метра.

В Гърция: „Срам за Балканите, това трябва да бъде забранено!“

Най-голямото дърво кашу в света също е записано в Книгата на рекордите на Гинес и е известно като Cajueiro de Piranji. То е кръстено на най-известния плаж в Натал - Пиранджи, който се намира в непосредствена близост до него.

Това вечнозелено тропическо дърво е с обиколка около 500 метра и обхваща площ от около 70 „нормални“ дървета кашу. Причината за това са генетични аномалии. А именно клоните на дървото растат настрани и в момента, в който докоснат земята, развиват корен и започват да растат като отделно дърво.

Път с много завои привлича туристи от цял свят

Смята се, че дървото е засадено от рибаря Луис Инасио де Оливейра още през 1888 г., въпреки че мнозина смятат, че Cajueiro de Piranji е на хиляда години. Въпреки годините си, дървото все още е плодоносно, произвеждайки около 60 000 плода всяка година.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай