Ястието от турската кухня, което няма да опитам никога!

https://pochivka.blitz.bg/narachnik/yastieto-ot-turskata-kukhnya-koeto-nyama-da-opitam-nikoga Pochivka.blitz.bg
Ястието от турската кухня, което няма да опитам никога!

Във всяка национална кухня има блюда, достатъчно спорни като вкус или естетични качества. Разбира се всичко е индивидуално, но ето какво разказва пътешественик за едно от най-популярните ястия в Турция - кокореч.
 

Може да го намерите само на улицата или в специалните заведения, независимо, че се смята за деликатес.

Ето и рецептата за приготвянето му, която не е особено подходяща за хора със слаби стомаси. 

Кокореч се прави от овчи черва, а вътре е плънката - задстомашни жлези, сърце, бял дроб, черен дроб.

Те се нанизват на дълъг шиш, увиват се с червата и се пърлят. 

След това всичко се накълцва и се добавят домати, зелен лук и и различни подправки. 

След това има няколко варианта за сервиране - кокореч се завива с гореща питка, подава се с хляб или само така - на чиния./pochivka.blitz.bg.
 

Горещи

Коментирай