Във всяка национална кухня има блюда, достатъчно спорни като вкус или естетични качества. Разбира се всичко е индивидуално, но ето какво разказва пътешественик за едно от най-популярните ястия в Турция - кокореч.
Може да го намерите само на улицата или в специалните заведения, независимо, че се смята за деликатес.
Ето и рецептата за приготвянето му, която не е особено подходяща за хора със слаби стомаси.
Кокореч се прави от овчи черва, а вътре е плънката - задстомашни жлези, сърце, бял дроб, черен дроб.
Те се нанизват на дълъг шиш, увиват се с червата и се пърлят.
След това всичко се накълцва и се добавят домати, зелен лук и и различни подправки.
След това има няколко варианта за сервиране - кокореч се завива с гореща питка, подава се с хляб или само така - на чиния./pochivka.blitz.bg.