logo

Ястието от турската кухня, което няма да опитам никога!

Ястието от турската кухня, което няма да опитам никога!

Във всяка национална кухня има блюда, достатъчно спорни като вкус или естетични качества. Разбира се всичко е индивидуално, но ето какво разказва пътешественик за едно от най-популярните ястия в Турция - кокореч.
 

Може да го намерите само на улицата или в специалните заведения, независимо, че се смята за деликатес.

Ето и рецептата за приготвянето му, която не е особено подходяща за хора със слаби стомаси. 

Кокореч се прави от овчи черва, а вътре е плънката - задстомашни жлези, сърце, бял дроб, черен дроб.

Те се нанизват на дълъг шиш, увиват се с червата и се пърлят. 

След това всичко се накълцва и се добавят домати, зелен лук и и различни подправки. 

След това има няколко варианта за сервиране - кокореч се завива с гореща питка, подава се с хляб или само така - на чиния./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай