logo

Защо в Дания е нормално да се оставя детето в количка на улицата?

Защо в Дания е нормално да се оставя детето в количка на улицата?

Тя се счита за най-щастливата страна, а местните пият най-много в Европа

Много туристи мечтаят да видят тази държава в Северна Европа. Дания привлича със своите планински вериги, зелени хълмове, голям брой дворци и древна архитектура. Дали животът в тази държава е наистина приказен?


Дете без надзор

Жителите на други държави вярват, че нито един нормален възрастен няма да остави детето си без надзор на тротоара. Въпреки това, точно това правят родителите в Дания. Те спокойно оставят децата си на открито, когато отиват да пазаруват или ядат в ресторант.

Казаха как ще се процедира с туристите в Турция

През почивните дни ще забележите колички, стоящи в редица на пътя. Датчаните абсолютно не се притесняват за децата си и са сигурни, че по време на отсъствието им не може да се случи нищо страшно. Разбира се, родителите не изчезват за целия ден, оставяйки децата на улицата, но може да минат няколко часа от момента, в който приключат делата си.


Щастливи хора

Според изследвания, проведени от университета в Кеймбридж, датчаните са най-щастливите хора в света. Но въпреки това местните се смятат за закоравели пияници. Всеки датски гражданин консумира 11-12 литра алкохол годишно, а местните юноши пият два пъти повече алкохол, отколкото техните връстници от други европейски страни.

В Дания има „отстъпка при овулация“. Когато резервират билети, жените посочват датата на последната менструация, което им позволява да изберат по-благоприятно време за зачеване. Този период трябва да съвпада с планираната почивка.

Бивши служители разкриха истината за секс аферите на круизните кораби

Всяка, която изпрати снимка на положителен тест за бременност след пътуването, ще получи награда - запас от памперси за три години. Провеждането на подобни „действия” се дължи на факта, че Дания има изключително ниска раждаемост, като само 10 бебета се раждат на хиляда жители.


Интересна комбинация

Датската кухня е оригинална, в нея често можете да видите продукти, несъвместими помежду си. Ресторантът Noma в Копенхаген предлага салата от мравки. Цената за нея е 300 долара на порция. Мравки, сервирани с пресен крем.

На вкус е като смес от джинджифил, лимонова трева и сирене. Херингата е друго традиционно местно ястие. Факт е, че датчаните са свикнали да ядат риба със студено мляко. Ето защо, ако поръчате порция херинга с картофи, тогава се пригответе за факта, че заедно с яденето ще ви донесат чаша краве мляко.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Kosta

Kosta 13.05.2020 8:53

Пишещият статията едва ли е бил в Дания, чиято най-висока точка е 183мнмр. Щастливи са защото са изключително тесногръди, да не кажа и тъпи, расисти, но пък държавата им е една от най-уредените в социален план. Приличат на гърците :те знаят всичко и разбира се са изобретили и топлата вода

сойка присмехулка

сойка присмехулка 13.05.2020 16:10

За сведение, датското семейство обикновено има 3 деца. И да, има специални мерки за повишаване на раждаемостта.