Бюфетът на почивка е толкова познат, че малко хора се замислят за произхода на тази концепция. Ние се поинтересувахме и сега сме готови да споделим интересната история с вас.
Всичко започва в далечното минало, когато предците на съвременните шведи са се подготвяли за дългосрочно съхранение. Когато гостите пристигали или се случва някакво важно събитие, цялата храна е поставена на масата в големи купи.
По този начин собствениците се отърват от необходимостта да готвят дълго време и да поставят храна в чиниите, освобождавайки време за комуникация.
Първоначално таблите включвали морски дарове, риба от различни сортове, яйца, кисели краставици, сирена, месо, сладкиши и компот. Горещи са били котлетите, кюфтетата и печените картофи. Тъй като шведите са запознати с кухните на други страни, асортиментът от ястия е бил пълен.
5 прости правила в турските хотели, които често се игнорират СНИМКИ
И едва по -късно, през 20 -ти век, този формат беше оценен и „приет“ по целия свят.
Интересното е, че тази опция за сервиране на храна не винаги се нарича "шведска". Точно както в Русия, Украйна, Беларус, Литва, Полша, Унгария и Хърватия. В повечето страни бюфетът се нарича просто бюфет. В самата Швеция се нарича сандвич.
Според една от версиите в Русия този начин на сервиране на храна се наричаше бюфет под влиянието на писатели и пътешественици в началото на 19 -ти и 20 -ти век.
Любопитно: Защо милиардерите се местят в Дубай, а не в Европа?
С течение на времето принципът на бюфет се превърна в основа за обслужване на много курортни хотели, тъй като се оказа много удобно: можете да нахраните голям брой гости за кратко време. Освен това бюфетът в крайна сметка е по-евтин, тъй като храната се приготвя от същите продукти и не е нужно да харчите пари за персонализирано обслужване.