logo

5 европейски града, които можете да посетите с по-скромен бюджет

5 европейски града, които можете да посетите с по-скромен бюджет

Ако сте любител на котки, определено трябва да добавите Истанбул

За да бъдем реалисти, пътуването не е безплатно, но може да бъде възнаграждаващо.

Можете също да посетите следните градове, ако имате по-скромен бюджет.

Прага, Чешка Република

Въпреки че този град е много популярен от дълго време, цените там все още са изключително достъпни, така че се посещава както от богати, така и от онези туристи, които не са толкова богати. Готическите дворци, бароковите църкви и приказните гледки от всички страни продължават да привличат туристи. Хубаво е да се разходиш по Карловия мост, да посетиш двореца и катедралата и да седнеш някъде по Вълтава. Разбира се, бирата все още е налична и прекрасна!

Къде се намира най-голямото блато в света и колко е дълбоко то

Краков, Полша 

Разположен в южната част на Полша, на север от границата със Словакия, Краков е важен исторически център и вторият по големина полски град. Е, въпреки че центърът е най-важният, със сигурност си струва да посетите двореца Вавел, но и еврейския район. Важно е да се каже, че от там се правят обиколки до Аушвиц, който е на около 60 км от града.

Истанбул Турция

Ако сте любител на котки, определено трябва да добавите Истанбул към списъка си. Градът е пълен с котки и разбира се трябва да се разходите из Капалъ чарши, както и да обиколите Света София.

Построиха психоделична къща-змия, в която нощувката струва 355 евро

Не е нужно да се притеснявате за храна, защото на всяка стъпка има различни щандове, така че можете да изберете някои от туристическите специалитети.

Лисабон, Португалия

През последните години националната португалска авиокомпания TAP изпълнява директни полети от Лисабон до Съединените щати и пристигането на чуждестранни туристи повиши цените там, но португалската столица все още може да се обиколи, без да фалирате.

Будапеща, Унгария

Точно като Истанбул, този град е разделен на две части – Буда и Пеща. Градът изобилства с музеи, исторически забележителности, но и с добър нощен живот.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

viktor

viktor 16.11.2021 20:18

KAK NE VI OMRAZNA DA PISHTE GLUPOSTI !?

пешо

пешо 17.03.2022 10:46

айде де