logo

Банско и Сандански надуха яко цените преди 8 декември! Най-евтин е купонът в...

Банско и Сандански надуха яко цените преди 8 декември! Най-евтин е купонът в...

Месец преди студентския празник цените на нощувките в хотелите в Югозапада рязко скочиха. Различни суми ще трябва да извадят за студентския си купон младежите, в зависимост от това кое място са избрали.

Оказва се, че Благоевград е най-евтиният град за празнуване. Засега места по хотелите има, а цените започват от 40лв. на човек. В повечето хотели има осигурена закуска, но ако студентите предпочетат да празнуват в ресторант или дискотека, трябва да си осигурят куверти.

Един от най-известните хотели в Благоевград, намиращ се в покрайнините на града, предлага различни видове пакети по случай осми декември. Нощувките там започват от 54 лв. за стандартна стая и от 89 лв. за стая от категорията „лукс“.

Вижте кои курорти излязоха с първи оферти за 8 декември

Двудневното пакетно настаняване стартира от цени съответно 98 лв. и 158 лв. Гостите на хотела, в зависимост от избрания пакет, ще могат да се възползват от закуски на блок-маса, СПА пакет. Предвиден е и куверт за ресторанта в празничната вечер 29 лева на човек.

Друг хотел обяви, че няма пакетни услуги по случай празника, но за сметка на това има места за обикновено настаняване, с цени от 45лв. на вечер.

Километри по-надолу, в Сандански, нещата не са точно такива, съобщава struma.com.

Изненадващо, пакетна програма в един от най-реномираните хотели би струвала на празнуващия студент 400 лв. За тази сума, която е колкото минималната работа заплата в България, младежите си осигуряват две нощувки, две закуски и празнична вечеря с оркестъра на ресторанта. Студентите, които изберат да бъдат гости на хотела, могат да се възползва от различни спа процедури (сауна, джакузи), платен охраняем паркинг.

Празничната вечеря ще бъде на самата дата 8 декември, като след това партито ще продължи пак в ресторант на хотела, където младежите ще имат dj програма с много изненади. Нищо повече от Благоевград, но повече от два пъти по-скъпо.

В центъра на Сандански може да се намерят и уединени хотелчета, само за спане. Там цените започват от 30-40 лв. на вечер, но не предлагат закуски, нито празнични мероприятия.

Банско от друга страна, смятан от мнозина за раят на студентските купони, тази година също е повишил цените си. Ако миналата година можеха да се намерят оферти за празнични пакети за около 90 лв., сега пакетните програми започват от 110 лв.

Народът стяга куфарите за Коледа и Нова година! Хотелите изкараха офертите, почнаха да се пълнят

Един от пакетите в хотел, предпочитан всяка година от студентите, предлагат цени от 110лв. за две нощувки на човек. Ако изберем лукс стая, цената започва от 140лв. Предложението включва две закуски, празнична вечеря, паркинг, СПА екстри, безплатен интернет и докосване до несравнимия дух на Банско.

Ако изберем този пакет имаме още две опции, за горните суми получаваме празнична вечер с оркестъра на ресторанта в хотела, а ако доплатим още 30 лв. ще видим поп-фолк изпълнителка, приела да весели студентите.

Друго пакетно предложение в Банско струва 185 лв. Отново има две нощувки със закуски и празнична вечеря, но музикална програма няма да има, което значи, че студентите трябва да си отделят поне още 30 лв. за вход в дискотека, както и отделна сума за консумация.

В 10 проверени хотела, буквално месец преди празника, още има свободни места. Явно резервациите все още не са започнали, бумът се очаква седмица преди датата на празника, казват хотелиери.

Коментирай