logo

Български град сред най-добрите дестинации на NY Post за 2019 г. (СНИМКИ)

Български град сред най-добрите дестинации на NY Post за 2019 г. (СНИМКИ)

Време е да започне да се мисли за дестинациите, които находчивите туристи би трябвало да включат в списъка си за 2019 г. От нови хотели и годишнини на забележителности до големи спортни събития и облекчени визови изисквания, има множество причини да посетите тези 10 дестинации по света.

Това са градове, региони и страни, които ще са в зенита си през следващите месеци, според New York Post.

Африка - Намибия


Пустините, пущинакът и крайбрежието на тази африканска нация могат да се похвалят с отварянето на няколко стилни и екологични хотела през последните няколко месеца, като предстои откриването и на още.

Hoanib Valley Camp работи в партньорство с местна организация за съхраняване на природата. Същото важи и за Omaanda, чийто собственик започна бизнес в Намибия, след като идеята му била предложена от Анджелина Джоли.

Дисниленд в Париж? Ето какво трябва да знаете, ако сте планирали екскурзия до там

В същото време 12-те стаи на Shipwreck Lodge изглеждат като лодки, плаващи върху пясъчните дюни. Нови полети на Eurowing (през Мюнхен) и увеличеният брой полети на Qatar Airways (през Доха) улесняват достигането до столицата Виндхук.

ЕгипетТуризъмът в тази древна страна е в подем, като държавата тази година приема с 55% повече посетители от миналата година, според Световната туристическа организация към ООН. Това прави Египет дестинацията с най-голям ръст на туризма в света.

През 2019 г. всички погледи ще бъдат насочени към Гиза за откриването на новия дом на Великия египетски музей, вдъхновен от намиращите се наблизо пирамиди и проектиран от Heneghan Peng Architects. Това ще е най-големият музей в света, посветен само на една цивилазия.

Азия - ЯпонияПрез следващата година Япония навлиза в двегодишен период, в който ще се радва на по-голямо внимание от обикновеното – първо заради Световното първенство по ръгби през 2019 г., което ще се играе в страната, а след това и заради лятната Олимпиада през 2020 г. в Токио.

През април също така се очаква абдикацията на император Акихито, който отстъпва престола на своя син - престолонаследника Нарухито. Посетителите на Токио също могат да разгледат модерния нов дом на рибния пазар, известен с търговете за риба тон рано сутрин, както и да отседнат в относително достъпни нови хотели, като Hoshino Resorts Omo5 и отварящия през пролетта Hotel Zen Tokyo.

Узбекистан


 

Благодарение на облекчените наскоро визови изисквания, тази централноазиатска държава и бивша съветка република е сред водещите дестинации на компании, които организират по-нетрадиционни почивки, в това число G Adventures, Remote Lands и Wild Frontiers.

Древните мюсюлмански паметници в Узбекистан в градове, като Самарканд и Букхара, също са алтернатива на тези в други ислямски държави, в които част от историческото наследството бе унищожено, а сега са дори още по-трудни за достигане заради водените там военни действия.

Европа - Нормандия

През юни ще се навършат 75 години от Десанта в Нормандия по време на Втората световна война. Годишнината ще бъде отбелязана с редица събития в района, но той може да бъде посещаван и целогодишно.

Няколко институции разширяват дейността си или пък подготвят нови изложения. Туроператорите пук предлагат пътувания по време на годишнината.

Пловдив


 

Пловдив ще бъде една от двете културни столици на Европа през следващата година (другата е Матера, в Южна Италия). Този живописен град вероятно е най-големият в България, за който не сте чували, пише New York Post.

Това е вторият най-голям град в страната, а в историята му има части от почти всяка империя от древността - от персите през Римската до Османската империя. Сега градът отбелязва своята година под светлината на прожекторите с близо 500 фестивала, изложби, представления и други събития, които ще се проведат не само в самия град, но и в целия Южен централен район.

В града също така отвориха няколко нови хотела, като Residence City Garden в близост до Цар Симеоновата градина, а още няколко други предстои да отворят врати.

Северна Америка - Лос Кабос, МексикоИзглежда сякаш никоя друга плажна дестинация не разполага с по-изкушаващи нови курторти от Лос Кабос — най-вече за туристи, които са готови да похарчат повече пари. Marriott’s Luxury Collection отвори крайбрежния курорт с площ от 34 акра през септември, докато Montage отвори врати през лятото на един от малкото плажове, които стават за плуване в региона.

Този месец е откриването на малко по-евтиния Garza Blanca, а до средата на следващата година на плажа се очакват нови курорти и заведения от Nobu, Four Seasons, Ritz-Carlton и Hard Rock.

Юкон, Канада


 

Някои хора пътуват до тази най-северозападна част на Канада, за да видят Северното сияние с лодка, снежна шейна, ски или кучешки впряг, като отсядат на всевъзможни места - от ледени хотели до наподобяващи иглу найлонови балони.

Замисляли ли сте се обаче какво би било да видиш Северното сияние от специално нает за това самолет? Сега това е възможно. Предлаганата от Consulta Meta услуга Aurora 360 Experience ще представия сиянието на туристите от самолет Boeing 737.

Това е единственият полет в света с начална точка овала на полярното сияние. Пътуването ще бъде осъществено само веднъж през 2019 г. в периода 8 – 11 февруари.

Южна Америка - БоливияПренебрегвана дълго време от туристите, които разглеждаха други части от Южна Америка, Боливия напоследък набира все повече популярност, най-вече столицата Ла Паз и обширните солени равнини.

Инфраструктурата се подобрява постоянно, а през 2019 г. в Ла Пас ще отвори дизайнерският хотел Altu Qala. През февруари приличащите на балони подове на Kachi Lodge ше заработят като първия постоянен луксозен хотел в солената равнина Уюни.

Аржентина

Хората, които пропуснаха пълното слънчево затъмнение през миналата година, няма да трябва да чакат дълго за следващото. На 2 юли затъмнението ще се вижда от малък район в Южна Америка, по-голяма част от който се намира в Аржентина.

Това е добре дошло за по-пестеливите туристи, тъй като туризмът в страната остава евтин, благодарение на поевтиняването на местното песо спрямо долара.

 

 

Коментирай