logo

Черноморска приказка: Турски град, „лежащ“ на два острова

Черноморска приказка: Турски град, „лежащ“ на два острова

Амасра е на около 3 часа път с кола от Анкара

Средиземно море почти винаги е символ на добра и качествена почивка и топло и синьо море.

Има обаче много дестинации, които могат да се посетят, които се намират, да речем, в Черно море, а едно от тези места е Амасра.

Амасра е малък град в Северна Турция, на около 3 часа път с кола от Анкара. Въпреки че принадлежи на Турция, произходът на името е гръцки - дори известният гръцки писател Омир в древността е изтъквал, че това селище има голям туристически потенциал.

Това е Адриатическата Копакабана

Амасра е живописно рибарско градче на брега на Черно море в провинция Бартин, което съчетава османска и византийска архитектура по изключително красив начин. В Турция е известно като място с отлични рибни специалитети, тесни градски улички и стари традиционни къщи, които са някак сърдечно опаковани една до друга.

Този град е най-добре да се „опознае“ пеша и се състои от два свързани острова – Голям и Малък остров. Големият остров е свързан с романтичен римски мост, а най-известните забележителности, освен богата история и култура, са двата плажа, които носят едни и същи имена - Голям и Малък плаж.

Аджария – където бреговете на Черно море срещат заснежени планини

Докато се разхождате из града, неизменна част от чара му се отнася и до гастрономията - в ресторантите преобладават прясните морски дарове. Градът има около 6000 жители, а през туристическия сезон този брой нараства до 25 000 посетители.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай