logo

Европейските дестинации с най-евтината бира

Европейските дестинации с най-евтината бира

Разглеждането на забележителности е едно нещо, но темата с цените в заведенията на местата, които посещаваме, си е изключително важна

Разглеждането на забележителности е едно нещо, но темата с цените в заведенията на местата, които посещаваме, си е изключително важна. Особено за толкова специална напитка като бирата, която е обичана от огромен брой хора по целия свят. 

Вижте няколко места, на които бирата по ресторантите е почти без пари:

Каква е историята на Октоберфест и защо се провежда през септември?

Дебрецен, град в Северна Унгария, е място, където трябва да отидете, когато сте жадни и с ограничен бюджет.

Една бира там струва само 1,02 евро, което е най-евтината бира в Европа и повече от шест пъти по-евтина от бирата в пъбовете в Обединеното кралство, където струва 7,01 евро.

И когато не търсите просто кръчма, ще имате възможност да се насладите на разнообразно съдържание, тъй като Дебрецен е домакин на обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

„Хортобадж“, национален парк, разположен на север от центъра на града, обхваща огромна площ от равнини и влажни зони и е дом на впечатляваща дива природа. Посетителите ще могат да видят бизони, едър рогат добитък и коне.

Тенерифе вече привлича много британски туристи, като град Пуерто де ла Круз заема второ място с бира, която струва само 1,84 евро.

Следващата дестинация също е много популярна. Във Фару, Португалия, една бира струва само 2,30 евро. Идеална е за пиене, докато се наслаждавате на красивото време и пясъчните плажове на Алгарве.

"Градината на Европа", където зимата е 20 градуса, а бирата - евтина

И накрая, на четвърто място е столицата на Хърватия Загреб. Там една бира, 568 мл, струва 2,87 евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Абе

Абе 21.11.2023 17:11

за нашия джоб, на всякъде е скъпо. Но последната снимка, ако не се лъжа е от Тавира /Португалия/ близо до Фаро. Супер местенце, но е фрашкано с българи.