logo

Фенхуан - китайската Венеция

Фенхуан - китайската Венеция

Страхотно е да се разхождате из града с фотоапарат и да улавяте светлината

Фенхуанг е малко градче в провинция Хунан в южен Китай, разположено по поречието на река Тоцзян.

Туристите идват там, за да видят уникалната древна архитектура на това място и да се потопят в живота на местните жители, съхранен от древни времена.

Канали като във Венеция, резбовани дървени елементи върху сгради, покой и хармония...

Разходка сутрин през Фенхуан е удоволствие! Тишина, нарушавана само от пеенето на птици и шумоленето на водата, съзерцанието поглъщат 100% от съзнанието... 

Животът на водата оставя своя отпечатък върху спомените. Тук хората ловят риба, плуват в лодки, перат дрехи или просто седят безмълвно, гледайки водата.

Във Фенхуан има много мостове и всички те са различни. Всеки е отделна част от архитектурата. Има големи и помпозни с няколко кули и многоскатни покриви. Има малки, пешеходни, буквално като колони, стърчащи във водата. 

И има като рибени мрежи, удрящи се във водата. 

Страхотно е да се разхождате из града с фотоапарат и да улавяте светлината. Градът е изключително фотогеничен и снимките от него винаги ще са изключително успешни.

Основното нещо е да не бързате и да опитате да се разтворите в него, да станете част от него, да проникнете в артериите му и просто да се слеете. Две големи, лежерни разходки са достатъчни, за да посетите Фенхуанг.

Затвориха стъклените мостове в Китай - били не само страшни, но и опасни

Препоръчва се да се насладите на града рано сутрин, когато цари абсолютна тишина, нарушавана само от пеенето на птици, и вечер, когато е включено уникалното осветление на повечето сгради и мостове.

В градчето наистина има много сгради, които ще поискате със сигурност да разгледате подробно и дълго. Има музеи, ресторанти, хостели, хотели и просто приятни магазини за пазаруване.

Младите момичета идват специално във Фенхуанг, за да направят фотосесия по бреговете му. Някои наемат национални дрехи и се снимат в тях. Това е изключително популярно при китайските жени!

Богатството на декорацията и детайлите са впечатляващи! Архитектурното наследство в града се следи и възстановява максимално.

Туристи разкриха кои страни са били най-голямото разочарование за тях

Градът е дом на около 350 000 жители. Основният доход се носи от туристите и тук всеки работи в тази насока.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай