logo

Гърците дават веднага 1000 евро, храна и море за български работници

Гърците дават веднага 1000 евро, храна и море за български работници

Търсят се сервитьори, камериерки, кухненски помощници, работи се всеки ден по 8 до 10 часа

На повечето места в Гърция се търсят сезонни работници, а заплатите варират от 800 до 1000 евро, предава македонското издание „Фактор“, като добавя, че за тази цел посредниците наемат работници от Македония.

Съобщава се, че търсят сервитьори, камериерки, кухненски помощници, работи се всеки ден по 8 до 10 часа. Работници се търсят за островите Крит, Лесбос, Карпатос, Лефкада, Санторини и за други места.

Жестоките тайни на Санторини - бият ги, насилват ги... (СНИМКИ)

„Трудно е, но когато свърши работното време, хората имат време да се отпуснат на плажа. Има голям интерес за работа от македонци, българи, сърби, албанци. Хората търсят цял сезон, който продължава 6 месеца. Ако работите като сервитьорка, обикновено ви трябва отличен английски, но ако сте в кухнята, тогава е достатъчно колкото да се разберете“, каза посредник от Битоля.

Медията предава, че освен чужденците и част от гърците, които живеят в Атина и Солун, през лятото работят на островите, защото то за тях си заслужава.

От плувните басейни може да пипнете диария

По думите му заминават и млади, и стари, някои получават бакшиш, други – не. „Младите в еуфорията си казват: Супер, ще работя за месец, плюс почивка на море“. А възрастните хора остават по 6-7 месеца. Доколко са удовлетворени от шефовете си там, това е индивидуално. Имаме заинтересовани от всички македонски градове за работа в Гърция, но повечето от тях са от Скопие”, добавя посредникът, на който се позовава „Фактор“.

Шокиращо ВИДЕО от бръснещия полет на самолет над главите на луди туристи в Гърция

Въпреки това, той казва, че определено се изплаща да се работи в Гърция, защото работодателят осигурява настаняване и храна. Медията предава, че има недостиг на работници в няколко балкански страни. Сезони такива търсят Хърватия, Черна гора и България. Невъзможността да се посрещнат нуждите тези страни „внасят“ работници от чужбина.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай