logo

Искате безплатен замък в Шотландия? Не е шега

Искате безплатен замък в Шотландия? Не е шега

Има хиляди непотърсени имения

Шотландското правителство публикува списък на имоти, останали непотърсени след смъртта на техните собственици.

Тези имения могат да бъдат получени безплатно при няколко условия: достатъчно е да имате "правилното" име и можете да заявите някое от 435 непотърсени шотландски имения на стойност до 370 хиляди паунда, съобщава Mirror.

Неочакваната Щвейцария. Ето какво няма и да помислите, че ще видите тук

В Шотландия, когато човек умре, без да остави завещание, всички непотърсени активи автоматично попадат под „грижата на короната“ и след това се прехвърлят в администрацията на офиса на кралицата.

През март 2016 г. законът за наследяване, приет от парламента на Шотландия, опрости процеса на предявяване на иск за притежаване на непоискани имоти, като премахна изискването за „дискреционен депозит“ - вид застраховка, предоставяна само от малък брой фирми във Великобритания.


Пари, земя, имоти и къщи, а в някои случаи имения и замъци, могат да бъдат раздадени, ако кандидатите успеят успешно да докажат, че имат право на тях.


Гражданинът вече може да се опита да докаже правото си на недвижим имот, ако има същото фамилно име като предишния собственик.

В Англия и Уелс има повече от осем хиляди непотърсени имения.

Мистерията с „лудата вода“ побърква жителите на прочут гръцки остров 


Например това лято пенсионерката Маргарет Абат от Лондон наследи над 300 000 британски лири от полусестра, която никога не е  познавала, след като адвокатска кантора, специализирана в съдебно-генеалогичната връзка, се свърза с нея.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай